All time high voor googlen op ‘bitcoin dead’

All time high voor googlen op ‘bitcoin dead’

De crash van de bitcoinkoers heeft de angst onder investeerders flink aangewakkerd. En het heeft een recordaantal zoekacties op ‘bitcoin dead’ opgeleverd.

Leeft Bitcoin nog?

De 70% daling van bitcoin zorgt voor veel angst in de markt. Er is, zoals iedere keer bij een grote daling, veel discussie over of het deze keer dan toch echt afgelopen is met bitcoin. Zoekopdrachten voor ‘bitcoin dead’ piekten vorige week. Via Google trends is in te zien hoe vaak er op bepaalde zoektermen wordt gezocht. Een score op een schaal van 1 tot 100 geeft aan hoe vaak er is gezocht, hoe hoger hoe vaker ergens op gezocht is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bitcoin dead’ scoorde vorige week 100, vermoedelijk een all time high. In december 2017 werd overigens ook 100 gescoord.

Angst in de markt

Een andere indicator voor het sentiment in de markt is de Bitcoin Fear & Greed-index. Ook een waarde tussen de 1 en 100. Naast Google Trends, wordt voor de Fear & Greed-index ook gekeken naar volatiliteit (prijsactie), momentum, handelsvolume, social media en de dominantie van bitcoin ten opzichte van andere cryptovaluta.

Afgelopen vrijdag stond de index op 6, ‘Extreme Fear’. Na een relatief goed weekend voor de koers staat de index nog steeds op ‘Extreme Fear’, maar is de score 9.

Bitcoin nog niet dood

Iedere bearmarkt laten de bitcoincritici zich weer horen. Bitcoin gaat het deze keer echt niet redden en is ten dode opgeschreven. Op de site Bitcoin Obituaries (overlijdensberichten) wordt bijgehouden hoe vaak Bitcoin doodgegaan is. Of toch niet.

Uiteindelijk draait het allemaal om de vraag of Bitcoin er nog wel is.

Vooralsnog is het er nog.

Lees meer over:
koers sentiment

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties