Burgemeester van Miami belooft beloning in bitcoin aan inwoners

Miami gaat bitcoin weggeven aan inwoners van de stad. Dat kondigt burgemeester Francis Suarez aan in gesprek met CoinDesk.

Er zit wel een addertje onder het gras. Want het gaat om winst dat gemaakt wordt met ‘MiamiCoin’. Door te sparen in deze token kunen inwoners van Miami meedingen om ‘gratis’ bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is dus geen puur bitcoin intiatief, maar Suarez pakt het slim aan. Met dit plan heeft hij een primeur te pakken. “We worden de eerste stad in Amerika die een bitcoin-opbrengst als dividend rechtstreeks aan haar inwoners geeft”, zei Suarez.

Eerder dit jaar werd dit project opgestart. Inmiddels heeft de stad hiermee $21 miljoen verdiend. Volgens Suarez kan dit een mooi verdienmodel worden voor de stad. Als dit project de lijn door trekt komt dit neer op ongeveer één vijfde van de totale belastingopbrengsten van Miami ($400 miljoen).

De uitbetaling komt via een digitale wallet. Gebruikers moeten zichzelf registreren en verifiëren, dus je moet bewijzen dat je inwoner bent van Miami.

Het project is dus gebaseerd op een nutteloze token, het lijkt op een soort van crowdfunding met bitcoin als lokkertje. Amerikanen doen er waarschijnlijk verstandig aan om ‘gewoon’ bitcoin te kopen in plaats van MiamiCoin. Maar de burgemeester is het niet eens met dit sentiment: ”We willen dat je bitcoin vasthoudt, maar we willen ook het nut van bitcoin vergroten.”

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmiami

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...