Altcoin Season? Zelfs een Altcoin Maand lijkt een illusie

3450 totale weergaven
altcoin season

Als we de analisten van BeInCrypto mogen geloven, dan is er op dit moment allesbehalve sprake van een Altcoin Season. We spreken binnen de markt van een Altcoin Season als altcoins het beter doen dan bitcoin. Hoewel bitcoin niet sterk presteerde de afgelopen weken, blijft de grootste munt van de markt de baas volgens de analisten van BeInCrypto.

Dubbele top voor bitcoin

Als we naar het grote plaatje kijken, dan maken de analisten van BeInCrypto zich zorgen over de bitcoin koers. Waarom? Omdat we op de dagelijkse grafiek een hele duidelijke dubbele top zien rond de koers van 74.000 tot 72.000 dollar.

Bitcoin Price Analysis.

“Ondanks dat is er nog steeds hoop op een herstel. Als bitcoin erin slaagt om te herstellen en de koers van 55.000 dollar tot een steun om te toveren, dan kan dat de weg naar 58.800 dollar openen”, aldus BeInCrypto.

Bitcoin Dominance.

Wat altcoins betreft is de grote vraag of bitcoin de opwaartse trend voor zijn dominantie op de markt een vervolg kan geven. Die opwaartse trend is met de daling naar 54,64% op de trendlijn gekomen en mag niet veel verder dalen, zo stellen de analisten van BeInCrypto.

Nog lang geen Altcoin Season

Het seizoen van de altcoins is volgens de Altcoin Season Index nog ver van ons verwijderd. “Momenteel zit de markt in een Bitcoin Season”, aldus de analisten van het platform.

Altcoin Season Index.

Op basis van de bovenstaande grafiek lijkt zelfs een Altcoin Maand onrealistisch op dit moment.

“De afgelopen weken waren dramatisch voor altcoins, maar ook voor bitcoin. Als gevolg daarvan is er zeker geen sprake van een Altcoin Maand en al helemaal geen Altcoin season”, zo gaan de analisten van BeInCrypto verder.

Het is lastig om te zeggen wat altcoins nodig hebben om bitcoin weer even de baas te worden. Mogelijk kan de lancering van de Ethereum ETFs voor het vuur zorgen dat nodig is om bitcoin een tijdje voorbij te streven.

Op dit moment is dat echter vooral koffiedik kijken, omdat het bijna niet te voorspellen is hoe de Ethereum ETFs zullen presteren in de Verenigde Staten.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....