Ambtenaren Amerikaanse stad Jackson kunnen salaris krijgen in Bitcoin

1082 totale weergaven

Jackson gaat als eerste stad in de Verenigde Staten bitcoin toevoegen als salarisoptie voor ambtenaren. Dat vertelt burgemeester Scott Conger.

Bitcoin als salaris

Het komt niet helemaal als een verrassing, gezien Conger al langer bekend staat als pro-Bitcoiner. Maar nu voegt hij ook daden bij zijn woord. In Jackson City kan het stadsbestuur begin volgend jaar in bitcoin uitbetaald krijgen (voor ieder die dat wil).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Waar er al wel een aantal burgemeesters zijn die hun salaris(strookjes) hebben laten omzetten in bitcoin, is dit een primeur. Jackson is een kleine stad van iets minder dan 70.000 inwoners in het mid-oosten van de Verenigde Staten.

“Het zal meer kansen bieden. Het is zo verfrissend om regeringen te horen praten over verschillende manieren om dingen te financieren, behalve dan ‘het verhogen van vastgoedbelasting’ of ‘het invoeren van fees’.”

Wat zijn ze precies van plan in Jackson? Conger legt het uit:

“We bieden onze medewerkers al een uitgestelde vergoeding (deferred compensation, red.) aan voor hun pensioen. Maar waarom voegen we niet meer opties toe? Er is nu Request for Proposal (RFP) geopend, waarmee platforms van derden kunnen solliciteren voor de functie als cryptocurrency-converter van de stad.”

Intussen is de positie voor voor RFP geopend.

“Voor de 22e moeten de respondenten reageren op de RFP. Dus als het de 22e is en we de aanbiedingen binnen hebben, zal onze commissie het beoordelen. Waarschijnlijk komen ze in februari met een advies aan de raad.”

Diversificatie of DCA

Volgens de burgemeester is het een alternatief voor hen die dat willen. “Alsof je in de aandelenmarkt belegt”, zo stelt hij. Een diversificatie of als manier om te DCA’en (wat staat voor Dollar Cost Averaging).

Er is dus wel een derde partij nodig om het idee in praktijk te brengen. De staatswet van Tennessee staat het niet toe dat Jackson zelf bitcoin op de balans aanhoudt. Er moet dus een platform zijn die dit uit handen neemt en die de custody (en fiatconversie) doet.

Het idee is ook dat deze dienst breder gaat worden ingezet, buiten het gemeentehuis om. Ze willen aannemers en bedrijven ook in bitcoin gaan uitbetalen.

“Als we een bedrijf of aannemer hebben die in bitcoin betaald wil worden, dan kunnen we diezelfde derde partij gebruiken, of ze gewoon in Amerikaanse dollars betalen.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!