Amerikaanse burgemeester wil Bitcoin accepteren in ‘zijn’ stad Jackson

De burgemeester van Jackson, een stad in Tennessee in de Verenigde Staten, wil een plekje vrijmaken voor bitcoin. Een van de plannen is dat men belasting moet kunnen betalen met het decentrale en schaarse internetgeld.

Bitcoin in Jackson

Jackson is een kleine stad van iets minder dan 70.000 inwoners in het mid-oosten van de Verenigde Staten. Scott Conger is de burgemeester van deze stad en hij heeft enkele plannen omtrent Bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo wil hij dat werknemers op een makkelijke manier BTC kunnen kopen via DCA, wat staat voor Dollar Cost Averaging. Dat houdt in dat je automatisch elke dag/week/maand voor een vast bedrag aan sats stackt.

Ook wil Conger dat het mogelijk wordt om vermogensbelasting af te rekenen in bitcoin. Hij deelt zijn ideeën op Twitter. Opmerkelijk genoeg komt hij met deze plannen, kort nadat de Amerikaanse inflatiecijfers uit de pan lijken te rijzen.

Intussen heeft hij zijn profielfoto ook aangepast met de inmiddels befaamde LaserEyesTill100k. Het is een meme waarbij Bitcoin-believers zichzelf laser-ogen geven om aan te geven dat ze geloven dat bitcoin naar de $100.000 zal gaan.

Daarmee valt hij de valuta van z'n eigen land af: "elk jaar wordt onze dollar minder waard". Hij ziet in Bitcoin de oplossing: geld met een limiet van 21 miljoen BTC die door niemand kan worden veranderd.

Andere burgemeesters

Conger is zeker niet de eerste Amerikaanse burgemeester die zich openlijk uitlaat als voorstander van Bitcoin.

De bekendste proponent is misschien wel Frances Suarez, burgemeester van Miami. Hij wil van zijn stad een bitcoin-hub maken door allerlei voordelen voor cryptobedrijven. Ook overweegt hij om als stad bitcoin aan te houden op de balans.

Ook de burgemeester van New York City staat achter bitcoin. Eric Adams beloofde eerder al om van NYC "het centrum van bitcoin" te maken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws