American Express breidt belang in Bitcoin start-up uit in bullish markt

American Express betreedt de Bitcoin markt. De betaalgigant heeft namelijk een belang genomen in de start-up Falcon X, dat melden zij in hun persbericht. Dat platform maakt het instituties gemakkelijker om bitcoin (BTC) te kopen.

Betaalgigant betreedt bitcoin markt

Hiermee anticipeert de betaalgigant op de ontplofte bitcoin markt. De prijs van Bitcoin is donderdag door de $23.000 geschoten, een nieuw historisch moment.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

American Express is opgericht in 1850 en geldt als één van de oudste financiële instellingen van de VS. De beursgenoteerde firma is 95 miljard dollar waard, kleiner dan een Square bijvoorbeeld.

Waarom steekt de firma een onbekend bedrag in deze start-up? De algemene trend is dat financiële instellingen zich in aan het kopen zijn door bitcoin bedrijven te kopen.Daarbij komt dat grote bedrijven en techfirma’s ook zélf meer exposure nemen in deze assetklasse.

Harshul Sanghi, Global Head bij American Express Ventures, zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’FalconX maakt een complexe markt weer simpel. We nemen juist een belang in een start-up om een nieuwe markt te leren kennen’.[/penci_blockquote]

FalconX

FalconX helpt American Express om de markt te begrijpen én om hun klanten kennis te laten maken met deze assetklasse. Het bedrijf zegt 250 institutionele klanten te hebben, een groei van 150% sinds mei dit jaar.

In een eerdere financieringsronde heeft de onderneming bij American Express $17 miljoen aan durfgeld opgehaald.

CEO en medeoprichter Raghu Yarlagadda ziet dat steeds meer traditionele fondsmanager Bitcoin en andere cryptocurrency’s als hedge kiezen tegen het huidige afbrokkelende fiat stelsel.

Overheden zijn door de coronacrisis genoodzaakt grote hoeveelheden geld te drukken door nieuwe leningen af te sluiten.

De prijs in euro:

Lees meer over:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...