Nieuws uit China, Twitter en PayPal lanceren diensten rondom BTC

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd? We hebben nieuws van Twitter, China en een hoop opvallende zaken voor je op een rij gezet in dit weekoverzicht.

Twitter integreert bitcoin

De integratie van Bitcoin in Twitter is afgerond. Nadat de geruchten eerder deze maand al rondgingen, heeft het social-mediaplatform deze functie nu wereldwijd open gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Onder andere via Strike en Muun kun je nu sats versturen via de iOS-versie van de app. Het gaat om de compatibiliteit van Twitter met het Lightning Netwerk. Door de functie kunnen gebruikers nu een fooi in Bitcoin (sats) geven aan wie je ook maar wilt.

China herhaalt verbod op bitcoin (BTC) handel en mining, prijs duikelt

De Chinese centrale bank noemt diensten rondom bitcoin illegaal. Bitcoin mag niet gebruikt worden als betaalmiddel.

Ook is het verboden om gebruik te maken van cryptobeurzen in binnen - én buitenland. Het rijtje gaat door. Ook mag je in China officieel zelf geen bitcoin uitwisselen met iemand anders. Bezit lijkt nog niet verboden. Het is onder meer de Chinese reporter Wu Blockchain die het nieuws brak.

PayPal lanceert 'super app' waarmee je ook Bitcoin kunt kopen

PayPal maakt bekend dat de nieuwe one-stop-shop app voor allerlei digitale betalingsdiensten klaar is voor gebruik. Het is een app waarin ook cryptovaluta een speciaal plekje hebben gekregen.

Het is al langer bekend dat het bedrijf een zogenaamde Super App wilde ontwikkelen. CEO Dan Schulman heeft er al verscheidene keren trots over verteld. Hij vertelde in juli al dat de app klaar was voor de lancering in de Verenigde Staten.

Bitcoin wallet uit 2012 komt tot leven en verstuurt 400 BTC

Een bitcoin wallet uit 2012 stuurde voor het eerst in bijna 9 jaar een transactie. Een stokoud adres kwam weer tot leven en verstuurd ruime 400 BTC. Dat blijkt uit data van Whale Alert.

Die 400 bitcoin waren in 2012 zo'n $4.300 waard. Op dit moment is 400 BTC zo'n $17,6 miljoen waard. Dat is in dollartermen een enorme winst: de prijs staat ruim 4.000 keer hoger.

Centrale bank Oekraïne noemt Bitcoin zowel 'risico als kans' in officieel statement

De centrale bank van Oekraïne is van plan om de ontwikkelingen in de cryptomarkt te supporten. Het Oekraïense parlement heeft begin september een belangrijke cryptowet heeft aangenomen. Nu komt de centrale bank ook met een statement.

De Nationale Bank van Oekraïne (NBU) heeft op 13 september een officiële verklaring afgegeven over het monetaire beleid voor het komende jaar. Daarin noemen ze ook specifiek de regulering van cryptocurrency's.

Chainalysis bespioneert bezoekers van bitcoin website en meldt verdachten bij politie

Chainalysis gebruikt een website als extra manier om verdachte bitcoiners te melden bij de politie. Iedereen laat digitaal sporen achter. Bedrijven als Chainalysis gebruiken die data en proberen dat te koppelen aan geldstromen van bijvoorbeeld bitcoin.

Via de block explorer walletexplorer.com kun je data opzoeken van transacties en adressen van het bitcoin netwerk. Volgens een gelekte slide show gebruiken de analisten van Chainalysis de data van dit platform om boeven te vangen. Dat meldt CoinDesk.

De documenten komen uit een presentatie aan de Italiaanse politie over het onderzoek naar geldstromen op het dark web.

Let op! Bitcoin.org is gehackt, boeven beloven bitcoin te verdubbelen

Bitcoin.org lijkt gehackt. De website is normaal een van de beste plekken om informatie te vinden over bitcoin, maar er prijkte vandaag een scam op de pagina.

Het domein promoot momenteel een giveaway vanuit The Bitcoin Foundation met iets dat we al langer kennen. De boeven beloven jouw bitcoin te verdubbelen. Het enige wat je moet doen is eventjes de QR-code gebruiken of direct geld sturen naar het bitcoin adres.

Miners verzamelen sinds februari voor $600 miljoen aan bitcoin

Bitcoin miners zijn niet van plan om hun bitcoin zomaar van de hand te doen, zo blijkt uit nieuwe data van blockchain analysebedrijf Glassnode. Sinds februari van dit jaar heeft de sector netto 14.000 bitcoin meer binnengehaald dan verkocht.

Wat neerkomt op een totale verzamelde waarde van ongeveer 600 miljoen Amerikaanse dollars.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)