Amerika biedt beloning tot $10 miljoen voor gouden tips over cyberaanvallen met bitcoin

Amerika heeft een speciaal departement dat zich bezig houdt met beloningen voor waardevolle informatie. Het Rewards for Justice programma is opzoek naar de gouden tip rondom recente cyberaanvallen.

De afgelopen periode werd Amerika geteisterd door (succesvolle) digitale aanvallen. De mensen achter malafide software vragen vaak losgeld in bitcoin (BTC).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het meest spraakmakende voorbeeld is de ransomware-aanval op de Colonial Pipeline. Het bedrijf werd stilgelegd door malafide software, uiteindelijk werd er losgeld betaald in BTC. Inmiddels heeft de FBI een deel van gestolen fondsen weer terug weten te halen.

Gouden tips

Als je informatie hebt over de partijen achter de aanvallen kun je rekenen op een leuke beloning. Het gaat specifiek om de gouden tip over identiteiten of locaties voor iedereen die te maken heeft met deze aanvallen.

De beloning kan oplopen tot $10 miljoen en kan zelfs deels uitbetaald worden in cryptocurrency's. Je kunt informatie delen via een opgezette website op het 'dark web', het platform is gebouwd met TOR in het achterhoofd. Zo hoopt de overheidsorganisatie eventuele getuigen of andere mensen met informatie te beschermen.

Je wil immers niet zelf een doelwit worden wanneer je informatie hierover wil delen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...