Amerika stevent af op steunpakket van $1.900 miljard, bullish voor Bitcoin?

832 totale weergaven

Het Amerikaanse House of Representatives staat op het punt een nieuw steunpakket van $1.900 miljard goed te keuren. Het gaat om het eerste steunpakket dat afkomstig is van de Biden regering. Voor 14 maart aanstaande moet alles in kannen en kruiken zijn.

Want op dit datum verloopt namelijk de financiële steun voor veel werklozen en dat kan voor veel sociale onrust zorgen. Voorstanders van het steunpakket geven aan dat veel huishoudens en bedrijven op springen staan en de steun echt nodig hebben. Tegenstanders vragen zich af of steunpakketten van deze orde van grootte wel nodig zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Steunpakket van $1.9 biljoen

Het pakket bevat in ieder geval een directe betaling van $1400 naar iedere Amerikaan. Daarnaast ontvangen werklozen wekelijks een bedrag van $400 op hun rekening om in de eerste levensbehoeften te voorzien. Tegenstanders van het steunpakket roepen vooral dat de autoriteiten hiermee de waarde van de dollar verder uithollen.

Er lijkt geen einde te komen aan de steunpakketten en er is steeds meer nodig om de broze economie overeind te houden. Aan de andere kant lijkt het voor de politiek onmogelijk om geen actie te ondernemen, gezien de sociale onrust die er al heerst vanwege de pandemie.

De werkloosheid ligt hoger dan ooit en weinig bedrijven hebben nog vet op de botten. Het laatste wat de economie nu kan gebruiken is de boodschap dat er geen nieuwe steun aankomt. Het lijkt er dan ook op dat het printen van enorme hoeveelheden geld en dus inflatie de enige reële optie is voor de politiek en dat is goed voor bitcoin.

Geldprinterij goed voor bitcoin?

Steeds meer mensen begrijpen dat bitcoin de enige echte veilige haven is in een wereld waarin het geld met miljarden tegelijk uit de printers van centrale banken komt rollen. De kans is dan ook groot dat veel Amerikanen hun nieuwe cheque van $1.400 meteen omzetten in bitcoin.

Amerikanen die in april 2020 hetzelfde hebben gedaan met hun stimulus cheque zouden nu een rendement van meer dan 600% hebben gepakt. Eenzelfde rendement lijkt nu iets meer onwaarschijnlijk, maar in dit macro-economische klimaat kan bitcoin het eigenlijk alleen maar goed doen.

Steeds meer mensen zwichten voor het verhaal van bitcoin en stappen over van het fiatsysteem naar bitcoin. Persoonlijk ken ik ook geen mensen die de overstap andersom hebben gemaakt. De groep met bitcoiners wordt steeds groter en groeit steeds harder. Zo mocht betalingsprovider Square in januari al meer dan 1 miljoen nieuwe bitcoiners verwelkomen.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....