Amerika verplaatst 880 miljoen dollar aan bitcoin van Silk Road hacker

De Amerikaanse overheid is een grote hoeveelheid bitcoins aan het verplaatsen. Dat blijkt uit data van Glassnode. Het gaat om circa 40.000 bitcoin, omgerekend 880 miljoen dollar. Het zijn bitcoin die vorig jaar in beslag is genomen van de zogenaamde Silk Road hacker.

Volgens de analisten van Glassnode wordt circa 30.000 bitcoin verplaatst naar andere overheidswallets. Echter, 9.861 bitcoin is naar cryptobeurs Coinbase gestuurd. Dat kan erop wijzen dat de overheid deze bitcoin wil omwisselen in dollars.


Achter de Silk Road hacker gaat James Zhong schuil, bekend als 'Loaded' op hackersfora. Hij vond een bug in de software van Silk Road, waardoor hij naar verluidt in 2012 50.000 bitcoin wist te stelen.

De Amerikaanse overheid wist in 2020 de man op te pakken na langdurig on-chainonderzoek. Maar pas in maart 2022 wist de overheid beslag te leggen op de grote hoeveelheid btc van Zhong.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...