Amerikaan moet 2 jaar cel in wegens 'verduisteren' bitcoin

Amerikaan moet 2 jaar cel in wegens 'verduisteren' bitcoin

Kais Mohammad, een 37-jarige man uit Yorba Linda, Californië, is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens het runnen van een illegale bitcoinhandel zonder vergunning. Dat blijkt uit een bekendmaking van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Man moet 2 jaar cel in

Mohammed is een oud bankmedewerker en nota bene gespecialiseerd in compliance (!), dus hij wist precies dat hij de wet overtrad. Hij exploiteerde namelijk het bedrijf 'Herocoin' tussen 2014 en 2019 zonder vergunning en regelde het omwisselen van cash geld naar cryptocurrency's. Dat deed hij in persoon of via een Bitcoin ATM.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Justitie heeft hij gebruik gemaakt van bitcoin ATM's zonder te voldoen aan know-your-customer procedures die van kracht zijn vanwege anti-witwasregels. Bovendien wist hij dat de fondsen van zijn klanten niet rechtmatig zijn verkregen.

Hij meldde deze verdachte transacties niet en registreerde zich niet als wisselkantoor bij het Financial Crime Enforcement Network (FinCEN), dat is het agentschap die financiële transacties controleert.

Naar schatting heeft de man tussen de 15 miljoen en 25 miljoen dollar gewisseld met zijn wisselservice. Hij heeft gebruik gemaakt bij 17 ATM's, en in totaal 18,4 bitcoin en 222,5 ether hebben omgewisseld.

Bitcoin ATM's

In de VS staan er ruim 20.000 Bitcoin ATM's en Amerikaanse opsporingsdiensten zitten steeds meer met de machines in de maag. Onder meer de Drug Enforcement Administration dat ze “steeds meer” worden gebruikt om geld wit te wassen, vooral als gevolg van de COVID-19 pandemie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin oplichting fraude

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties