Deze oplichter troggelde ruim 22.000 Bitcoin af bij zijn slachtoffers

Benjamin Reynolds is door de Amerikaanse autoriteiten schuldig bevonden aan grootschalige oplichting. De rechtbank van New York heeft bepaald dat de man 572 miljoen dollar (484 miljoen euro) moet betalen als schadevergoeding. Van dit bedrag gaat 143 miljoen dollar terug naar de slachtoffers en 429 miljoen dollar zijn boetes af te dragen aan de Staat.

Oplichter haalde 22.190 Bitcoin op

Reynolds is de kwade genius achter Control-Finance, simpelweg een vehikel om grootschalig Bitcoin af te troggelen van zijn latere slachtoffers. De toezichthouder Commodity
Futures Trading Commission (CFTC) bracht in juni 2019 de zaak naar voren. Gedupeerden trokken aan de bel en zo werd bekend dat Reynolds via een website, sociale media en e-mails ruim 22.190 Bitcoin wist te vergaren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een bedrag van 143 miljoen dollars destijds, maar tegen de actuele marktprijs gaat het om een bedrag van ruim 1,24 miljard dollar (1,05 miljard euro). Zijn opzet was simpel: stuur je Bitcoin naar Control-Finance en wij gaan ermee handelen. Na een bepaalde periode ontvang je je Bitcoin plus rendement terug.

Volgens de CFTC is er echter nooit behandeld met deze bitcoin. De man hield de stortingen voor zichzelf en inleggers kregen niets terug. Toen de zaak aan het licht kwam, weigerde Reynolds herhaaldelijk voor de rechtbank te verschijnen. Vervolgens heeft de rechter een vonnis bij verstek uitgesproken. Een rechtszaak gaat namelijk in verstek als één van de partijen weigert op te dagen.

Naast de boete mag Reynolds zich logischerwijs ook nooit meer als handelaar actief zijn of zich bij de CFTC laten registreren.

Bitcoin

Transacties op het bitcoin netwerk zijn pseudoniem, maar steeds beter te traceren met gespecialiseerde software. Pas altijd op voor oplichting, want gratis geld bestaat niet. Zodra de bitcoin stijgt, neemt het aantal oplichters eveneens toe die azen op je bitcoin. Sla daarom een substantieel deel van je bitcoin bezit altijd in cold storage op, zodat er een behoorlijke drempel is voordat je het kunt versturen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
fraude

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...