Amerikaan wast $1,3 miljoen aan covid-geld wit met bitcoin

De 31-jarige influencer genaamd Denish Sahadevan bekent schuld in een witwaszaak met covid-geld en cryptovaluta.

Covidinkomsten

De Amerikaanse aanklagers beweerden dat Sahadevan op frauduleuze wijze meer dan $1,2 miljoen aan noodhulpleningen van de overheid heeft verkregen.

Op 31 mei publiceerde het Amerikaanse ministerie van Justitie (DoJ) een persbericht waarin stond dat Sahadevan schuld bekent voor verschillende strafbare feiten. Het zou gaan om onder andere fraude, identiteitsdiefstal en het witwassen van geld.

Volgens de aanklagers kwam zijn drie jaar lange fraudeplan aan het licht tijdens een uitgebreide huiszoeking in Potomac (Maryland, West Virginia).

Sahadevan, op social media beter bekend als Danny Devan, zou geldschieters en de Small Business Administration (SBA) hebben opgelicht voor meer dan $1,2 miljoen aan steungeld aan te vragen. Hij zou voor drie jaar lang hebben genoten van de voordelen van de welbekende Paycheck Protection Program (PPP) en Economic Injury Disaster Loans (EIDL).

Sahadevan begon zijn criminele activiteiten in maart 2020 toen hij voor vier bedrijven PPP-geld aanvroeg. Hij maakte nepdocumenten zoals belastingformulieren en bankafschriften. Ook breidde hij zijn cv uit met nepinformatie.

Het miljoenenbedrag dat op z’n bankrekening binnen kwam stopte hij in effecten en cryptovaluta, om het zo weer uit het zicht van autoriteiten te houden.

De man zou op TikTok maar liefst 630.000 volgers hebben. Nu Sahedevan schuld bekent, wordt de bitcoin verbeurd verklaard. Hij moet dit dus teruggeven.

Daarnaast moet de man een restitutie van ten minste $429.906 betalen. Ook kan hij een gevangenisstraf van 20 verwachten, met nog eens 10 jaar extra voor het witwassen van geld en 2 jaar voor identiteitsfraude.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmisdaad