Amerikaans congres wil in december hoorzitting over fiasco FTX

Amerikaans congres wil in december hoorzitting over fiasco FTX

De implosie van FTX heeft geleid tot een hoorzitting van het Congres. De Amerikaanse politici willen in gesprek over de ineenstorting van de cryptobeurs.

Hoorzitting over FTX

Daarbij wordt verwacht dat Binance verslag uitbrengt over zijn rol in het fiasco.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Financial Services Committee van de Amerikaanse Senaat wil ook het verhaal horen van FTX-oprichter Sam Bankman-Fried. Er zullen allerlei kwesties voorbij komen: van fraude tot het wegsluizen van klantenfondsen.

De hoorzitting staat gepland voor december. Het is niet duidelijk of Bankman-Fried daar ook bij zal zijn. De bekende crypto-scepticus en Republikein Brad Sherman heeft zo zijn twijfels of de jonge Amerikaan zal komen opdagen.

"Ik neem aan dat Sam Bankman-Fried in een privé-onderzeeër naar Dubai gaat, dus ik denk dat het moeilijk zal worden om hem te pakken te krijgen tenzij Maxine dieptebommen heeft. Ik denk dat hij op de vlucht is voor gerechtigheid, laat staan ​​voor getuigenissen van de commissie."

Hij reageert op Maxine Waters. De Democrate wil daarbij niet reageren of de politieke beweging het miljoenenbedrag gaat terugsturen dat 'SBF' de afgelopen jaren doneerde. Dit zou dan kunnen worden ingezet om slachtoffers tegemoet te komen.

SEC en Binance

De Securities and Exchange Commission (SEC) komt naar verwachting ook met een bijdrage in de hoorzitting. Er zijn meerdere rapporten van SEC-voorzitter Gary Gensler. Hij sprak maanden geleden met Bankman-Fried. De politici gaan ongetwijfeld de voorzitter aan de tand voelen hoe dit had kunnen gebeuren (en of de SEC dit had kunnen voorzien).

Ook willen de wetgevers de kant van het verhaal van Binance weten. Naar eigen zeggen was de beurs van topman 'CZ' niet van plan om FTX kapot te maken. De CEO hintte eerder al dat hij geen vertegenwoordiger naar het Congres toe zal sturen. De mogelijkheid bestaat dus dat hij er zelf aanwezig zal zijn.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan