Grote verliezers onder investeerders in FTX

De gevolgen van de ondergang van FTX zijn goed voelbaar in de industrie. Naast klanten die niet meer bij hun geld kunnen, zijn er ook veel ‘slachtoffers’ bij investeerders.

Het is nog onduidelijk wat er precies gaande was rondom oprichter Sam Bankman-Fried en consorten. Wel is duidelijk dat het bedrijf miljarden dollars tekort komt op de balans. Vorige week opende Binance de aanval op FTX. De grootste cryptobeurs kreeg lucht van de twijfelachtige boekhouding van de concurrent. Daarna volgde een ineenstorting van een van de groeiende merken in de industrie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

FTX ging vorige week ten onder en dat heeft grote gevolgen. Aan het begin van 2022 werd het bedrijf nog ingeschat op een waarde van $32 miljard. Investeerders als Paradigm en Softbank kochten een aandeel in het snel groeiende bedrijf.

Grote verliezers onder investeerders in FTX

J.P Morgan heeft de grootste verliezers op een rij gezet. Een opmerkelijke naam is het Ontarioa Pension Plan. Paradigm betaalde het meest voor hun aandelen. De investeerders richten zich op ‘crypto/web3 bedrijven’. Die tactiek lijkt voorlopig nog niet echt te werken.

Grote verliezers onder investeerders in FTX

In de praktijk betekent de ondergang van FTX simpelweg dat bijna iedereen overblijft met niets. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat klanten iets van geld terugzien, maar ook aandeelhouders verliezen waarschijnlijk hun hele investering.

Hieronder zie je een brief van Sequoia Capital naar hun investeerders. FTX stond niet in hun top 10 grootste posities, maar een verlies van $150 miljoen zal pijn doen.

Grote verliezers onder investeerders in FTX

w

Lees meer over FTX bij de nieuwsbrief voor Bitcoin Nederland.

Lees meer over:
FTX

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...