Amerikaans investeringsbedrijf koopt voor $5 miljoen aan bitcoin

Investeringsbedrijf The Motley Fool heeft voor $5 miljoen aan bitcoin (BTC) aangeschaft. Daarnaast beveelt het zijn lezers ook aan om de cryptomunt te kopen. Ze denken dat de waarde de komende 15 jaar minimaal tien keer over de kop zal gaan.

The Motley Fool

The Motley Fool staat bekend om het verstrekken van gerespecteerd investeringsadvies. Het is een bedrijf gevestigd uit Alexandria (Virginia) en bestaat al sinds juli 1993.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag adviseren ze nadrukkelijk aan om Bitcoin te kopen. Ze voegen ook zelf daad bij het woord. Het particuliere investeringsbureau koopt voor zichzelf $5 miljoen aan bitcoin.

"Hoewel Bitcoin op korte termijn heel volatiel kan blijven, denken we dat het op lange termijn een potentieel heeft van x10 ten opzichte van de huidige niveaus, als onderdeel van een gediversifieerde portefeuille. We zijn van plan deze investering vele jaren vast te houden."

Het is het zoveelste bewijs dat bitcoin furore maakt als spaarmiddel, en dus niet zo zeer als betaalmiddel. Vele bedrijven en instanties kiezen de laatste maanden voor Bitcoin als manier om de devaluatie van hun vermogen te behouden. Van Tesla tot MicroStrategy, van SynBiotic tot Guggenheim.

Op Twitter delen ze drie redenen waarom ze in de cryptomunt geloven.

Argumenten

Ten eerste zien ze dat Bitcoin op de lange termijn een beter oppotmiddel is dan goud. Daarnaast geloven ze ook dat het een goed betaalmiddel is, een medium of exchange, zodra de prijs stabiliseert. Daarvoor moet de markt echter wel groter worden.

Hoe groter de markt, hoe meer geld er nodig zal zijn om de prijs te veranderen. Momenteel is de markt met net iets minder dan $900 miljoen nog maar een schrijntje ten opzichte van de goudmarkt. Ten derde zien ze het als een hedge tegen inflatie.

Het is toch enigszins een bijzondere actie. Nog geen twee maanden geleden stond er op hun website nog een artikel met de titel: "Here's Why I Won't Buy Bitcoin, and You Shouldn't Either"

Veel langer geleden nog, in 2013, wezen ze op Twitter ook bitcoin al af als investering. Daar komen ze nu met hun miljoenenaankoop op terug. De bekende quote is dan ook: 'Je krijgt de aankoopprijs die je verdient.'

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: