Bitcoin koers naar record, Europa drukt 1.850 miljard bij en Binance aangeklaagd door CFTC?

We kijken terug op een bomvolle week met nieuws over de prijs, de markt en de technologie rondom Bitcoin, de beste uitvinding sinds het Internet. Lees het weekoverzicht van week 10 van 2021.

Bitcoin koers: op naar $70.000?

Bitcoin koers records vervelen nooit. Het gaat hard met de cryptomunt de afgelopen drie maanden. De records op een rij:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

  1. 16 december was bitcoin nog 'maar' $20.000 waard.
  2. Op 2 januarischoot de koers door de $30.000.
  3. Op 8 januari, nog geen week later,knalde de prijs door de $40.000.
  4. Op 16 februari schoot de koers door de $50.000.
  5. 13 maart was het de beurt aan de grens van $60.000

1.900 miljard dollar en 1.850 miljard euro

In één week komen zowel Amerika als Europa met nieuwe steunpakketten op de proppen, een opvallende timing. Joe Biden zette een handtekening onder een nieuw pakket van 1,9 biljoen dollar oftewel 1.900 miljard dollar.

Centrale bankdirecteur Christine Lagarde deed de aankondiging namens de Europese Centrale Bank: een vers opkoopprogramma van 1.850 miljard euro van staatsobligaties. Bedoeld om nationale economieën te redden, maar het heeft als effect dat de euro als monetaire munt uitgehold wordt qua waarde.

De ECB gaat voor de jaren 2022 en 2023 uit van lage rentes en ook lage inflatie onder de 2%. Wat doet dit beleid met de prijzen van schaarse goederen zoals woningen in Nederland en bitcoin?

Lagarde heeft eerder laten weten niets te zien in Bitcoin op de centrale bankbalans.

MicroStrategy koopt wéér Bitcoin bij

MicroStrategy en haar CEO Michael Saylor zijn nog niet klaar met het kopen van digitaal goud. Het beursgenoteerde bedrijf kocht deze week 262 bitcoin bij voor $15 miljoen. De teller staat nu op 91.326 BTC tegen een gemiddelde inkoopprijs van $24.000.

Binance

Binance wordt onderzocht door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), de toezichthouder op de Amerikaanse derivatenmarkt. De waakhond wil onderzoeken of beleggers uit de VS op Binance in bitcoin derivaten hebben gehandeld.

Volgens CEO Changpeng "CZ" Zhao is het een storm in een glas water. 'Dit gebeurt vaker', is zijn reactie.

BlockFi gewaardeerd op $3 miljard

BlockFi heeft in een nieuwe financieringsronde 350 miljoen dollar opgehaald. De geldschieter is daarmee in deze ronde gewaardeerd op maar liefst 3 miljard dollar. BlockFi is een van de bekendere geldschieters in de industrie met 10 miljard dollar aan uitstaande leningen en 15 miljard dollar aan assets onder beheer. Een unicorn geboren in een nieuwe industrie.

Binnenkort komt BlockFi met haar productenlijn ook naar Europa. Particuliere beleggers krijgen rente als ze Bitcoin bij BlockFi stallen. Bitcoiners wijzen wel op veiligheids - en privacyrisico's om je Bitcoin bij een derde partij te laten bewaren.

Amerikaanse verzekeraars hebben $1 miljard aan Bitcoin

New York Digital Investment (NYDIG) haalt $200 miljoen op om te investeren in de bitcoin industrie. Daarnaast maakt het bedrijf een ander opmerkelijk feitje bekend: verzekeraars hebben bij hen via investeringen al voor $1 miljard blootstelling aan bitcoin.

Podcast van de Week: Max Keiser en Stacey Herbert

Een leuke nieuwe episode van Tales From the Crypt waarin podcast Mary Bent in gesprek gaat met het journalistenechtpaar Max Keiser en Stacey Herbert. Een hele serie onderwerpen komt voorbij. Keiser vertelt over zijn tijd als handelaar op Wall Street, het belang van onafhankelijk media en de propaganda van de fiat geldindustrie. En waarom Bitcoin zelfs als anti-oorlogsstatement is op te vatten?

Keiser is ook nooit vies van een boude voorspelling:

Tweet van de Week:Dan Held over energieverbruik Bitcoin

Dan Held, bitcoiner en marketeer bij Kraken exchange, legt in een draadje uit waarom het relatief hoge energieverbruik van het Bitcoin netwerk is uit te leggen.

Online cursus Arnold Hubach

Bitcoin is lastige materie voor beginners. Helemaal met de buzz van altcoins en blockjeens kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom Bitcoin écht iets bijzonders is, en hoe het verschilt van andere projecten. Op het internet is veel documentatie te vinden om de rabbithole mee in te duiken.

Je zou ook kunnen kiezen voor een Online Bitcoin Cursus waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
weekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...