Bankcommissie VS vraagt om opheldering van bedrijven achter stablecoins

Bankcommissie VS vraagt om opheldering van bedrijven achter stablecoins

Het hoofd van de bankcommissie van de Amerikaanse Senaat heeft vragen opgestuurd naar bedrijven achter centrale stablecoins. Ook enkele cryptobeurzen hebben deze brief ontvangen. De commissie wil informatie ontvangen over hoe de bedrijven consumenten en investeerders beschermen tegen allerlei risico's.

Meer duidelijkheid over stablecoins

In een recent rapport van de de Working Group on Financial Markets van president Biden werden deze risico's een paar weken geleden aangekaart. Senator en Democraat Sherrod Brown is van mening dat consumenten en investeerders niet goed begrijpen hoe stablecoins werken en welke risico's eraan verbonden zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarom doet hij als voorzitter van de commissie over onder andere bankzaken een oproep:

"Ik maak mij grote zorgen over de niet-gestandaardiseerde voorwaarden die van toepassing zijn op het inwisselen van bepaalde stablecoins, en hoe die voorwaarden verschillen met traditionele activa en hoe die voorwaarden mogelijk niet consistent zijn op alle handelsplatforms voor digitale activa."

Bovenstaande quote komt uit de brief in de richting van Circle, het betaalbedrijf dat de USDC-stablecoin uitgeeft. CEO Jeremy Allaire reageerde publiekelijk op de brief: hij kijkt er naar uit om "antwoord te geven en samen te werken om ervoor te zorgen dat consumenten op passende wijze worden beschermd".

Ook cryptobeurzen onder toezicht

Naar verluidt stuurde Brown de oproep ook naar de cryptobeurzen Coinbase, Gemini en Binance.US. Ook Paxos (van de USDP-stablecoin), TrustToken (van TUSD) en Centre (het door Coinbase en Circle opgerichte project dat toezicht houdt op de USDC stablecoin) worden aangesproken.

De regelgevers achter het rapport van de eerder aangehaalde werkgroep riepen het Congres op om stablecoins onder federaal toezicht te brengen. Het rapport gaf aan dat áls wetgevers dit niet doen, de regelgevers zelf kunnen ingrijpen via de interagency Financial Stability Oversight Council (FSOC).

Stablecoins zijn tokens die op verschillende blockchains zijn uitgegeven en die 1:1 gedekt zijn door andere activa, waaronder de Amerikaanse dollar. Eerder dit jaar maakte Tether, de uitgever van USDT, bekend dat ongeveer 50% van zijn reserves bestond uit "niet-gespecificeerd commercieel schuldpapier".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Amerika stablecoins Circle

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties