CEO van Twitter begint met minen van Bitcoin

311 totale weergaven

Jack Dorsey is begonnen met bitcoin minen. De directeur van Twitter en Square doet dat via het bedrijf Compass Mining. Dorsey profileert zich de laatste jaren als publiek figuur in de wereld van bitcoin.

De afgelopen jaren stond Jack Dorsey vaak centraal in de bitcoin wereld. De techmiljardair is druk aan het werken aan allerlei projecten die de adoptie van bitcoin moeten versnellen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aantal weken geleden ging Dorsey het gesprek van met Elon Musk over het bitcoin en het energieverbruik ervan. Verder gelooft hij erin dat bitcoin wereld vrede kan brengen. Hier komt bij dat hij nu dus (kleinschalig) bezig is met het minen van bitcoin.

Dorsey schreef in een tweet dat hij de diensten van het bedrijf Compass Mining aan het proberen is. Compass Mining is een hostingservice die het minen van bitcoin toegankelijk wil maken voor iedereen.

Het bedrijf heeft op verschillende plekken waar de energiekosten laag zijn faciliteiten staan. Klanten van Compass Mining kunnen daar hun mining rig installeren en dus profiteren van de lage kosten.

Uiteraard zit hier een verdienmodel achter en biedt het geen garanties, maar het lijkt een makkelijke manier om in de wereld van bitcoin mining te stappen.

Tegelijkertijd is het wel een kwestie van vertrouwen: je koopt hardware en laat het beheer over aan een ander.

Energie intensief

Het minen van bitcoin gaat via het energie intensieve process genaamd ‘proof of work’. Hierbij concurreren de computers in het netwerk om een complexe wiskundige som op te lossen door constant verschillende antwoorden te gokken.

Hiervoor krijgen de computers elk block een beloning van het bitcoin protocol. Op dit moment is dat 6.25 BTC per block. Daarnaast krijgen miners het recht om transacties in hun block te verwerken, de transactiekosten zijn voor de minders.

Doordat de computers in het netwerk gespecialiseerd zijn voor het minen van bitcoin is het aanzetten van je eigen computer niet rendabel.

Deze speciale computers heten ASIC mining rigs, Compass Mining biedt deze rigs aan in combinatie met lage energiekosten door de gunstige locaties van de faciliteiten.

Het installeren en beheren van de apparatuur wordt volledig gedaan door het bedrijf. Na het betalen van de maandelijkse energiekosten worden de opgebrachte bitcoin richting je wallet gestuurd.

Alhoewel Dorsey niet bekend heeft gemaakt om hoeveel miners het gaat is het wel bekend dat het minimale order aantal slechts één is.