Bitcoin fanaat Eric Adams wint voorverkiezing burgemeesterschap in New York

Bitcoin fanaat Eric Adams wint voorverkiezing burgemeesterschap in New York

Eric Adams, een voormalige politieagent en bitcoin fanaat heeft de voorverkiezingen voor het burgemeesterschap gewonnen. De Democraat wil van New York een ‘centrum voor financiële innovatie’ maken met een speciale rol voor bitcoin.

Bitcoin fanaat dingt mee voor burgemeesterspost New York

De voormalige bestuurder van stadsdeel Brooklyn heeft de voorverkiezingen van de Democratische partij gewonnen. Doordat New York van oudsher een democratisch bolwerk is, wordt verwacht dat Adams de nieuwe burgemeester zal worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een campagne avond afgelopen maand maakte Adams bekend van New York een bitcoin stad te willen maken.

‘We gaan hier meer innovatieve bedrijven naartoe brengen. We gaan het centrum worden van wetenschap, cybersecurity, zelfrijdende auto’s, drones en bitcoins.’ zo liet hij onlangs in een speech optekenen. De Democraat is geen nieuwbakken bitcoiner, al in 2015 noemde hij bitcoin een disruptieve technologie voor ons geldstelsel.

Het wordt nog de vraag hoe New York bitcoin daadwerkelijk zal adopteren, wel is het duidelijk dat hij genoeg concurrentie heeft van andere burgemeesters. Zo is zowel Miami als Texas al behoorlijk ver in het adopteren van bitcoin.

Dit weet Adams, hij laat in een tweet weten dat Miami op dit moment New York aan het verslaan is als het om bitcoin adoptie gaat. Miami is immers al een stuk langer bezig met het voeren van een pro bitcoin beleid. Een hoogtepunt van dat beleid was de bitcoin conference dat begin juni plaats heeft gevonden.

Op 2 november zal de daadwerkelijke verkiezing plaatsvinden waarna hoogstwaarschijnlijk Adams zijn nieuwe functie mag beginnen. Hij is de tweede donkere burgemeester in de geschiedenis van de stad. Circa dertig jaar geleden was David Dinkins de eerste.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Amerika New York miami

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan