Amerikaanse cryptobeurs Bitfront sluit deuren

De Amerikaanse cryptobeurs Bitfront stopt volledig met zijn handel. Dat maakt het dochterbedrijf van de Japanse telecomreus Line bekend. Naar eigen zeggen heeft het stoppen niets te maken met het FTX-drama, de onlangs ingestorte exchange van Sam Bankman-Fried.

Afgelopen maandag heeft de firma alle nieuwe
registraties en creditcardbetalingen opgeschort. Ze zeggen de cryptohandel volledig vaarwel en gaan zich toeleggen op ‘blockchainontwikkeling’, zo luidt de cryptische reden.

Per 31 maart 2023 stopt het platform ook alle opnames, dus mocht je wat bitcoin hier hebben staan, dan is het zaak deze op te nemen. Het is onduidelijk hoeveel klanten deze kleine beurs had.

Bitfront kent een aantal illustere voorgangers zoals Bitbox en Bitmax die eerder onder de LINE-vlag opereerden. Bitbox bestaat niet meer, maar Bitmax is nog actief onder de naam AscendEX.

LINE claimt wereldwijd ruim 186 miljoen maandelijkse klanten te hebben voor haar (mobiele) telefonie. Met name in thuisland Japan en de Oost-Azië zijn ze een ‘household name’.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...