Bitcoin blijft boven $16.000 ondanks BlockFi problemen

Bitcoin blijft boven $16.000 ondanks BlockFi problemen

De bitcoin prijs blijft boven de $16.000 ondanks onrust op de cryptomarkt en wereldwijd. Is dat een strohalm waar de markt zich aan kan vastklampen?

Vorige week was er nog sprake van een dip naar $15.479 op de Bitstamp grafiek en gisteren ketste de koers af op $16.004. Op moment van schrijven is even $16.529 aangetikt.

bron: Cryptocompare, bitcoin uurgrafiek
bron: Cryptocompare, bitcoin uurgrafiek

Analisten en handelaren hebben er eerder op gewezen dat het behouden van de $16.000 zone belangrijk is op de korte termijn. Ook omdat het vertrouwen op een laag pitje staat. Met een score van '26' op de Crypto Fear & Greed Index is er nog veel angst onder marktparticipanten.

Angstig gedrag leidt tot terughoudendheid om bijvoorbeeld (meer) risico te nemen en meer geld te steken in bitcoin, of je tijdelijk uit de markt terug te trekken of zelfs te verkopen.

Gedrag dat niet per se leidt tot meer vraag dan aanbod, waardoor de prijs hapert. Dat de koers gestaag blijft stijgen, is gezien de onrust omtrent FTX en nu BlockFi opmerkelijk. Uit data van Glassnode blijkt dan ook dat kleine bitcoin bezitters blijven inkopen.

Op Twitter doen analisten en influencers ook uitspraken over de bitcoin koers. In de ogen van de Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft de koers een 'higher low' (HL) gecreëerd en zit deze nu op een belangrijk omkeringspunt van weerstand naar support. Breekt de koers door $16.500-$16.800, dan kán het een minirally veroorzaken richting $18.000, zo concludeert de oprichter van cryptohandelshuis Eight.

Ook collega-analist Nebraskangooner, met ruim 293.000 volgers op Twitter, ziet dat er nog veel onduidelijk is, maar zodra de downtrend gebroken wordt, kan dat leiden tot een 'relief' rally.

Ook de handelaar ook het pseudoniem SmartContracter ziet dat de koer

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties