Amerikaanse hedgefonds koopt voor $363 miljoen aan bitcoin

Het in het Amerikaanse Boston gevestigde Bracebridge Capital kocht voor 363 miljoen aandelen in de Spot Bitcoin ETFs. Daarmee is het overigens niet de enige, want de onderstaande afbeelding toont een hoop andere financiële adviesbureaus die in de ARK 21Shares Bitcoin ETF investeerden.

Image

Bracebridge is een grote speler

Overigens is Bracebridge een grote speler in de financiële industrie. Zij beheren namelijk voor ongeveer 12 miljard dollar aan assets en staan bekend voor het beheren van de geldpotjes van Yale en Princeton; twee grote Amerikaanse universiteiten.

Volgens Balchunas investeert Bracebridge ook flink in het biotech-bedrijf Alvotech en de holding AMbac Financial en ADT, een bedrijf dat zich specialiseert in veiligheidsoplossingen.

Image

Grappig is dat het behalve in ARK 21Shares ook investeerde in de Bitcoin ETF van Blackrock en die van Grayscale.

JPMorgan kocht ook aandelen in Bitcoin ETFs

Het grote JPMorgan kocht ook aandelen in de Spot Bitcoin ETFs. Zij investeerden echter niet veel. Het ging om ongeveer 760.000 dollar aan Bitcoin ETFs, die het voor zijn klanten gekocht zou hebben. De aankopen werden verdeeld over de BlackRock ETF, de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), het Fidelity fonds, de Grayscale Bitcoin Trust en de Bitwise Bitcoin ETF.

Wells Fargo gaf aan ongeveer 2.245 aandelen in de Grayscale Bitcoin Trust te bezitten. Die zijn op het moment van schrijven iets meer dan 130.000 dollar waard.

Het blijft grote namen regenen die Spot Bitcoin ETFs kopen. Vanmorgen werd nog bekend dat Millennium Mangement bijna 2 miljard dollar in de Bitcoin ETFs investeerde.

Eric Balchunas noemde Millennium Management zelfs “de koning” van de ETF-investeerders. Die titel verdienen ze ook wel met een investering van bijna 2 miljard dollar.

Nog interessanter worden misschien wel de komende kwartalen, omdat we dan meer inzicht krijgen in de strategie van deze partijen: ging het om eenmalige aankopen of zit er echt een plan achter? Dat weten we aan het einde van 2024 wel.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....