Amerikaanse inflatiecijfers: stijging van 3,7% van CPI

Nieuwe gegevens vanuit de Verenigde Staten laten een stijging zien in de Consumer Price Index (CPI). De CPI, die de gemiddelde verandering over tijd weergeeft in de prijzen die consumenten betalen voor een mandje van goederen en diensten, is een belangrijke indicator van inflatie.

De meest recente cijfers tonen een jaar-op-jaar stijging (y/y) van 3.7% en een maand-op-maand stijging (m/m) van 0.6%. De ‘Core CPI’, welke de meer volatiele voedsel- en energieprijzen uitsluit, liet een y/y groei zien van 4.3% en een m/m groei van 0.3%. Dit suggereert dat de prijzen voor basale goederen en diensten in de VS blijven stijgen.

Parallel aan de ontwikkelingen rondom de CPI, blijft Bitcoin zich ook profileren op de financiële markten. Met een huidige prijs van $26.105 per Bitcoin en een marktkapitalisatie van $508.6 miljard, heeft Bitcoin een marktaandeel van bijna 4% in vergelijking met de goudmarkt. We zitten wel ver af van de recordprijzen rond $69.000.

De Amerikaanse CPI wordt maandelijks gepubliceerd door het Bureau of Labor Statistics. Het berekent de CPI door prijzen te verzamelen voor een steekproef van goederen en diensten die typisch zijn voor de uitgaven van stedelijke consumenten. Deze gegevens worden vervolgens vergeleken met de prijzen van dezelfde producten in een basisjaar om een index te creëren. Het percentage verandering in deze index over tijd geeft de inflatiesnelheid aan.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...