Franklin Templeton met $1,5 biljoen aan AUM doet aanvraag voor bitcoin ETF

Investeringsmaatschappij Franklin Templeton heeft een aanvraag ingediend voor een eigen bitcoin spot ETF.

Bitcoin ETF

Het bedrijf heeft zijn zinnen gezet op een bitcoinfonds, zo valt op te maken uit ingediende documenten. Het moet de naam ‘Franklin Bitcoin ETF’ krijgen.

Franklin Templeton met $1,5 biljoen aan AUM doet aanvraag voor bitcoin ETF

De asset manager heeft meer dan $1.500 miljard onder beheer. Anders gezegd: $1,5 biljoen aan AUM. De multinational is in 1947 opgericht en genoteerd aan de New York Stock Exchange onder de ticker BEN.

De custodial die voor het fonds is aangewezen is Coinbase Custody Trust Company, een dochteronderneming van de evenzo genoemde cryptobeurs. Een ander cruciaal aspect omtrent het al dan wel goedkeuren of afkeuren van het fonds is het handelsplatform waarop de ETF verhandeld gaat worden.

De aandelen van het fonds van Franklin Templeton zullen (na goedkeuring) op de Cboe BZX Exchange te verhandelen zijn. De bitcoinprijs waar het fonds op vertrouwt, komt bij de Chicago Mercantile Exchange (CME) vandaan, in het bijzonder hun New York Variant van de CF Bitcoin Reference Rate.

Lange wachtlijst

Daarmee voegt Franklin Templeton zich in het rijtje van onder andere BlackRock, Fidelity, VanEck, ARK en Bitwise, die allemaal hopen een bitcoin ETF op de Amerikaanse markt te kunnen uitgeven.

Grayscale hoort ook tot deze lijst; zij wonnen onlangs een rechtszaak tegen de SEC. De effectentoezichthouder heeft tot dusver alle aanvragen nog afgekeurd.

Ter referentie: alleen BlackRock en Fidelity hebben meer activa onder beheer. Franklin is wat dat betreft groter dan al de volgende andere gegadigden: Invesco Galaxy, WisdomTree, VanEck, GlobalX, ARK Invest, Bitwise en Valkyrie.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsETF

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...