Update: Binance krijgt toestemming voor overname van $1 miljard

Update: Binance mag ondanks tegengas toch Voyager overnemen.

Binance US heeft van een Amerikaanse faillissementsrechter goedkeuring gekregen om de activa van de in moeilijkheden verkerende geldverstrekker Voyager Digital te kopen. Het idee is dat Binance US de terugbetaling van geld aan klanten van het bedrijf zal afhandelen.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had bezwaar gemaakt tegen de deal vanwege onduidelijkheid over de financiële levensvatbaarheid van Binance US. Andere regulerende instanties, zoals de Federal Trade Commission en verschillende Texaanse toezichthouders, hadden ook bezwaar gemaakt.

In februari voegde de SEC eraan toe dat het geloofde dat de VGX-token van Voyager mogelijk een niet-geregistreerd effect was. En dat bemoeilijkt de situatie om activa terug te geven aan Amerikaanse klanten. Dat is dan weer mogelijk in strijd met regels tegen de verkoop van niet-geregistreerde effecten, waardoor Binance US een niet-geregistreerde effectenbeurs zou zijn.

Maar de rechter was het niet eens met het bezwaar van de SEC en keurde de deal goed. Voyager ging in juli vorig jaar onderuit nadat duidelijk werd dat het nauwe financiële banden had met het mislukte cryptohedgefonds Three Arrows Capital.

Originele bericht: De voorgestelde overname van de activa van de failliete cryptoleningverstrekker Voyager door Binance.US ter waarde van $1,02 miljard wordt tegengewerkt door de Securities and Exchange Commission (SEC).

De toezichthouder beweert dat de deal mogelijk onwettig kan zijn vanwege de verkoop van niet-geregistreerde effecten, met name de VGX-token die door Voyager wordt uitgegeven. De SEC zegt dat de voorgestelde transacties in cryptovaluta om de herverdeling van activa aan gebruikers mogelijk te maken, in strijd kunnen zijn met de bepalingen van de Securities Act van 1933 die de ongeregistreerde aanbieding, verkoop of levering na verkoop van effecten verbiedt.

In de praktijk komt het er dus op neer dat de SEC bezwaar heeft tegen deze deal vanwege het aanbieden van een token terwijl dat niet mag.

Naast de SEC heeft ook de New York State’s Department of Financial Services (NYDFS) bezwaar gemaakt tegen de deal en beschuldigt Voyager ervan illegaal zaken te hebben gedaan in New York zonder een vergunning, waardoor klanten geen bescherming kregen. De NYDFS beweert ook dat de deal slecht is voor klanten uit New York, omdat zij hun cryptovaluta pas na zes maanden kunnen terugvorderen terwijl Binance.US goedkeuring krijgt van de staat.

Lees meer over:
Binance

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...