Amerikaanse ministerie van Arbeid waarschuwt voor bitcoin in pensioenplan

Amerikaanse ministerie van Arbeid waarschuwt voor bitcoin in pensioenplan

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid waarschuwt voor bitcoin in pensioenplan: “We moeten extreem voorzichtig zijn.”

In een statement reageert de overheidsorganisatie op de recente ontwikkeling rondom bitcoin, cryptocurrency en de zogenaamde 401k plans. Dat zijn pensioenplannen vanuit de werkgever. Steeds vaker duiken er berichten op van fondsen die richting bitcoin stappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vroeg

Voor de meeste investeerders is 'vroeg' instappen erg belangrijk. Je wil immers anderen voor zijn. Pensioenfondsen kijken vaak echter naar de meer lange termijn: "In dit vroege stadium in de geschiedenis van cryptocurrency's maakt het ministerie zich ernstige zorgen over de blootstelling van deelnemers aan een 401(k)-plan met directe investeringen in cryptocurrency's, of andere producten waarvan de waarde is gekoppeld aan cryptocurrency's."

En daar valt wat voor te zeggen. Investeren en sparen in bitcoin is iets anders dan investeren in een willekeurige token of een bedrijf met mooie plannen.

Risico's

Het ministerie van Arbeid gaat verder: "Er zijn aanzienlijke risico's en uitdagingen voor de pensioenrekeningen van deelnemers, waaronder aanzienlijke risico's van fraude, diefstal en verliezen."

De standaard risico's komen voorbij: volatiliteit, gebrek aan kennis. Ook de opslag en het verzamelen van de juiste data is nog een punt om rekening mee te houden.

Daarnaast zou de onzekerheid over de prijs en hoe die tot stand komt ook een probleem zijn. Als kers op de taart wordt het klimaatbeleid ook nog in de waarschuwing verwerkt.

Pensioenen

Hieronder vind je voorbeelden van Amerikaanse pensioenfondsen die de stap zetten richting bitcoin. Het gaat vaak nog om relatief kleine bedragen voor dit soort instellingen.

Twee pensioenfondsen in de Amerikaanse staat Virginia zetten in op bitcoin. Ze hebben toestemming gevraagd om bitcoin te kopen.

Het gaat om een fonds van de politie in het gebied Fairfax en een ander pensioenfonds genaamd Fairfax County Employees' Retirement System (PORS). Bij goedkeuring investeren zij in totaal $50 miljoen in het Parataxis Capital Management Fund.

Het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Funds kocht voor $25 miljoen aan bitcoin en ether. Het is onduidelijk hoe de verhoudingen van de investeringen zijn.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika pensioen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties