Amerikaanse olympische bobsleeër is de nieuwste atleet die op de bitcointrein springt

336 totale weergaven

Johnny Quinn is een voormalig Amerikaans olympisch bobsleeër en American Football speler die als laatste beroemdheid op de bitcoin-trein is gesprongen. Quinn deelde als bitcoiner van de klas van 2021 de literatuurlijst die iedere nieuwe bitcoiner volgens hem moet doornemen.

Over de leeslijst zegt Quinn het volgende: "Dit is je leeslijst. Loop hem door. Geen excuusjes." Op de lijst is onder andere de befaamde Bitcoin Standard van Saifedean Ammous terug te vinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Quinn duikt de archieven in

Het bleef niet alleen bij een leeslijst, want Quinn is voor zijn pro-bitcoin verhaal ook de archiefkasten van de media ingedoken. Zo heeft hij veel headlines weten op te duiken waar partijen als Visa, JPMorgan en Goldman Sachs zich nog uiterst negatief over bitcoin uitspraken.

Inmiddels zijn al deze partijen 180 graden gedraaid en hebben ze allemaal een bitcoin-strategie. De meest indrukwekkende draai is waarschijnlijk die van JPMorgan CEO Jamie Dimon.

Waar Jamie Dimon eerder bitcoin nog compleet de grond intrapte is zijn investeringsbank bitcoin nu aan het promoten als investering. Het kan verkeren zullen we maar zeggen. Het lijk erop dat op de lange termijn iedereen zwicht voor bitcoin.

Pas op voor de "moon-boys"

Het lijkt erop dat we met Quinn te maken hebben met een keiharde bitcoin-maximalist, want de voormalig topatleet waarschuwt ook voor de zogenaamde "moon-boys" die op YouTube allerlei onzin promoten.

"Het dollar cost averagen van je bitcoin positie met een lange tijdshorizon (zonder leverage te gebruiken) is de manier," aldus Quinn. Waarmee hij zich in een rijtje van andere sporters voegt die er ook voor kiezen om hun salaris in bitcoin om te zetten.

Quinn begon in het begin van 2021 over bitcoin te twitteren nadat hij de "Bitcoin is for everybody" online cursus van Michael Saylor completeerde. Sindsdien is hij een groot supporter van bitcoin op het medium waar hij inmiddels 19.000 volgers heeft.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....