Meest succesvolle honkbalteam van Australië gaat spelers uitbetalen in bitcoin

Het Australische honkbalteam Perth Heat geeft spelers en staf vanaf heden de mogelijkheid om hun salaris te laten uitbetalen in bitcoin. “Dit is de eerste keer dat een sportclub besluit all in te gaan op een bitcoin standaard,” aldus CEO Steven Nelkovski tegenover Guardian Australia.

Het blijft niet alleen bij de spelers, want de club zelfs is ook van plan om bitcoin aan te houden op de balans en langzaam over te gaan op een bitcoin standaard.

Spelers houden de vrijheid

Spelers zijn niet verplicht om hun volledige salaris in bitcoin te ontvangen. Ze kunnen er ook voor kiezen om gewoon Australische dollars te krijgen of om een deel in bitcoin te ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We geven spelers de vrijheid om te beslissen wat het beste bij hun unieke situatie past. Het hele proces is vergelijkbaar met de traditionele betaalstructuur met bitcoin als extra variabele,” aldus Nelkovski.

De club had geen toestemming nodig van de nationale bond om de overgang naar een bitcoin standaard in te zetten. Maar zelfs als die toestemming nodig was, dan was het volgens Nelkovski gelukt, want Baseball Australia stond achter de beslissing van Perth heat.

Perth Heat gaat over op een bitcoin standaard

Wie denkt dat dit slechts een eenmalige actie is van Perth Heat heeft het mis. Het lijkt erop dat er ware bitcoin maximalisten aan het roer staan bij de club die heilig geloven in de bitcoin stnadaard.

Zo heeft de club met Patrick O’Sullivan onder andere een Chief Bitcoin Officer in de arm genomen. “Dit is geen eenmalige aankoop om ons tegen inflatie te beschermen. Perth Heat omarmt de realiteit dat de toekomst van geld en corporate treasury zal leven op de bitcoin blockchain,” aldus O’Sullivan.

Hiermee is Perth Heat de eerste sportclub ter wereld die volledig overgaat op een bitcoin standaard. Al kunnen spelers van basketbalteam Sacramento Kings er ook voor kiezen om hun salaris in bitcoin te ontvangen.

Daarnaast is vandaag bekend geworden dat de basketbalclub Houston Rockets een sponsordeal met NYDIG heeft en de bitcoin die ze ontvangen op de balans laten staan. Het is mooi om te zien hoe bitcoin langzaam maar zeker de sportwereld insluipt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....