Amerikaanse diplomate waarschuwt: El Salvador, wees verantwoordelijk met adoptie bitcoin

Victoria Nuland, een Amerikaanse overheidsvertegenwoordiger, roept El Salvador op ‘verantwoordelijk’ te zijn met de adoptie van bitcoin. Volgens Nuland moet het land erop toezien dat bitcoin goed gereguleerd is in het nieuwe juridische raamwerk dat wordt klaargestoomd voor het omdopen van bitcoin tot wettig betaalmiddel in het land.

Nuland is een Amerikaanse diplomate en was ooit actief als staatssecretaris van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Tijdens een persconferentie op woensdag, nadat ze eerder een meeting heeft gehad met president Nayib Bukele van El Salvador, heeft Nuland aangegeven dat de Verenigde Staten bitcoin scherp in de gaten houdt en adviseerde ze El Salvador hetzelfde te doen.

De bitcoin prijs in euro’s:

Aanval gijzelsoftware Colonial Pipeline heeft Verenigde Staten op scherp gezet

Nuland gaf tijdens de persconferentie aan dat de aanval met gijzelingssoftware op de Colonial Pipeline in de Verenigde Staten het land op scherp heeft gezet wat bitcoin betreft. Het is goed mogelijk dat dit na de energiediscussie het volgende pijnpunt wordt voor bitcoin in de mainstream media.

Uiteraard is het in de eerste plaats aan overheidsorganisaties en bedrijven om hun digitale beveiliging op orde te hebben. Maar als criminelen bitcoin blijven inzetten voor dit soort acties, dan kan de digitale munt weleens de zondebok worden voor de virtuele gijzelingen.

Nuland heeft El Salvador in ieder geval gewezen op de gevaren die bitcoin volgens haar met zich meebrengt. “Ik heb de president verteld dat, wat El Salvador ook doet met betrekking tot bitcoin, hij ervoor moet zorgen dat bitcoin goed gereguleerd is en dat het transparant en verantwoordelijk is, om je te beschermen tegen kwaadwillenden,” aldus Nuland.

Bitcoin niet het hoofdonderwerp van bezoek Nuland

Bitcoin is dan wel besproken in de meeting tussen Nuland en President Bukele, maar was volgens de berichtgeving niet het hoofdonderwerp. Doel van de samenkomst was vooral het bespreken van kwesties ten aanzien van migratie, de democratie en regionale doelen.

Toch is bitcoin ter sprake gekomen in de bijeenkomst en qua timing is dat ergens wel bijzonder. Het Internationaal Monetair Fonds is op dit moment namelijk met wetgevers uit Centraal Amerika in gesprek over een lening om de lokale economie te ondersteunen.

Het IMF heeft zijn zorgen geuit over het adopteren van bitcoin door El Salvador, met de bijzondere uitspraak dat het “een aantal macro-economische, financiële en juridische kwestie’s tot leven wekt die een nauwkeurige analyse behoeven.”

Vooralsnog lijkt er echter niets aan de hand en gaat El Salvador rustig door met de plannen om bitcoin te adopteren. Al begint het langzaamaan wel zorgwekkend te worden dat er steeds meer berichtgeving met betrekking tot bitcoin en gijzelingssoftware naar buiten komt. Iets om in de gaten te houden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin uitvinder Satoshi in emails: “Fiat valuta schenden het vertrouwen van mensen”

Recent vrijgegeven e-mails van Satoshi Nakamoto vanaf mei 2009 tonen aan dat de uitvinder van...

Nieuws
Analist: Laatste Grote Kans om Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te kopen Voor Bull Run

Een populaire analist denkt dat investeerders nog één laatste kans hebben om bitcoin (BTC) en...

bitcoin etf Bitcoin
Carson Group Stelt Nu 4 Bitcoin ETF’s Beschikbaar aan Beleggers

Carson Group, een grote vermogensbeheerder, breidt zijn investeringsaanbod uit door vier grote bitcoin ETF's beschikbaar...

Bitcoin lightning netwerk Bitcoin
Bitcoin’s Schaalbaarheidsproblemen: Is het Lightning Netwerk de Oplossing of het Probleem?

Het lightningnetwerk kwam naar voren als een veelbelovende oplossing voor de schaalbaarheidsproblemen van bitcoin, door...

stablecoins Data en Analyse
Marktdominantie Stablecoins Zakt naar Historisch Laag Niveau Sinds 2021

Stablecoins hebben in het afgelopen jaar snel aan belang gewonnen. Deze cryptocurrency's, ontworpen om een...

Lees meer