Dit bedrijf wil 1.500 Bitcoin pinautomaten naar El Salvador sturen

De toegang tot bitcoin staat op het punt een stuk eenvoudiger te worden in El Salvador. Het Amerikaanse Athena is namelijk van plan om 1.500 bitcoin pinautomaten (ATM’s) naar het land te brengen.

De uitrol van het plan zal op kleine schaal starten met enkele tientallen machines. Het in Chicago gevestigde Athena wil meer dan $1 miljoen investeren om de operatie te betalen. Het idee is om zich vooral op regio’s te richten waar veel mensen betalingen vanuit het buitenland ontvangen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Behalve ATM’s ook werkgelegenheid

Naast de plannen om 1.500 bitcoin ATMs te installeren in het land, gaat Athena ook een kantoor openen in El Salvador en mensen aannemen om de operaties daar te ondersteunen.

Op het moment van schrijven heeft Athena nog slechts twee bitcoin ATMs in El Salvador staan. Eentje in El Zonte als onderdeel van het experiment dat je wellicht kent van de naam “Bitcoin Beach” dat als doel heeft om één dorp volledig op bitcoin te laten draaien. De andere ATM van het bedrijf staat in El Tunco.

De directeur van de Latijns-Amerikaanse tak van Athena, Matias Goldenhörn liet aan Reuteurs weten dat het getal van 1.500 een uitdaging was van president Nayib Bukele. “We gaan voor dat aantal, maar wel in fases,” aldus Goldenhörn.

Bedrijfsmodel Athena in El Salvador waarschijnlijk anders dan in VS

Verder liet Goldenhörn weten dat het bedrijfsmodel van Athena in El Salvador waarschijnlijk zal verschillen van het model dat ze hanteren in de Verenigde Staten. Daar hebben ze momenteel meer dan 19 duizend ATMs staan als we de getallen van Coinatmradar mogen geloven.

“In eerste instantie gaan we enkele tientallen ATMs naar El Salvador brengen om het bedrijfsmodel daar te testen, welke waarschijnlijk anders zal zijn dan in de Verenigde Staten,” aldus Goldenhörn.

Het plan van El Salvador om bitcoin te adopteren als wettig betaalmiddel heeft al enige weerstand gekregen van de Wereldbank. De machtige financiële instelling heeft het land laten weten niet te zullen helpen bij de implementatie van de wetgeving.

Het is mooi om te zien dat de markt inspringt als de officiële instanties het laten afweten. Als de Wereldbank niet wil helpen, dan staan er wel bedrijven als Athena klaar om de infrastructuur langzaam op te tuigen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEl Salvador

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....