Amerikaanse regelgevers verdienen al $3,3 miljard aan boetes bij cryptobedrijven

Amerikaanse regelgevers verdienen al $3,3 miljard aan boetes bij cryptobedrijven

Amerikaanse regelgevers hebben sinds 2009 zo'n $3,3 miljard aan boetes geïnd bij cryptobedrijven. Dat blijkt uit data die de overheid in de laatste dertien jaar heeft gepubliceerd.

Boetes van toezichthouders

Onderzoeksbedrijf Elliptic heeft analyses gedaan naar dit soort taferelen. Zo zou er in 2022 tot nu toe $180 miljoen zijn verzameld door de toezichthouders. Sinds het begin van bitcoin zou zijn gegaan om meer dan 130 handhavings-acties tegenover cryptobedrijven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Uit het rapport blijkt dat de grootste actie van dit jaar een boete voor leenplatform BlockFi was. Ze stemden er in april mee in om $100 miljoen te betalen wegens het aanbieden van renteproducten. De SEC zag dit als effecten die niet geregistreerd waren.

De waakhond Coinbase waarschuwde ook Coinbase over hun uitleenproduct. Daardoor schortte het bedrijf van Brian Armstrong deze dienst in september tijdelijk op.

De grootste actie was een schikking van $1,2 miljard uit 2020 tegen de Telegram. Ook zij zouden niet-geregistreerde tokens op de markt hebben gezet. Het ging hierbij om de verkoop van de befaamde Gram-tokens.

SEC spekkoper

Uit de data van Elliptic blijkt dat 70% van de geldboetes afkomstig waren uit de hoge hoed van de Securities and Exchange Commission (SEC).

In mei verklaarde de SEC dat het de omvang van zijn Cryptoassets en Cyber ​​Unit wil verdubbelen. Ook gaan er geruchten rond dat de cryptomarkt onder het toezicht van de Commodities Futures Trading Commission (CFTC) gaat komen te vallen.

De VS is tot nu toe verreweg de grootste handhaver die zich stort op cryptobedrijven. Het gaat over 98% van de wereldwijd geïnde geldboetes. In onder andere Nigeria, Turkije, India en Ontario (Canada) begint een soortgelijke beweging op gang te komen. Zo kreeg Bybit eerder deze week in Canada een boete opgelegd en moet KuCoin de handel stoppen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin SEC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties