Amerikaanse regering kijkt naar 30% belasting op miners

Bitcoin miners in de Verenigde Staten krijgen mogelijk te maken met extra belastingen.

De Biden-regering dringt er bij het Congres op aan om in het volgende federale budget een belasting van 30% in te voeren op de elektriciteit die wordt gebruikt bij het minen van cryptocurrency. De voorgestelde belasting, bekend als de Digital Asset Mining Energy (DAME) accijnsbelasting, heeft als genoemd doel de negatieve impact van crypto-mining op het milieu en de elektriciteitsnetwerken in de Verenigde Staten te verminderen.

Er wordt gesproken over 'cryptocurrency', maar het gaat in dit soort gesprekken over bitcoin.

Belasting

Volgens de Raad van Economisch Adviseurs van de president heeft "het hoge energieverbruik van cryptominers negatieve bijeffecten op het milieu, de kwaliteit van leven en de elektriciteitsnetwerken waar deze bedrijven zich in het hele land vestigen". De raad betoogt dat miningbedrijven niet de volledige kosten betalen die ze aan anderen opleggen, waaronder lokale milieuvervuiling, hogere energieprijzen en de gevolgen van verhoogde uitstoot van broeikasgassen op het klimaat. En daar is dan belasting voor nodig.

De voorgestelde belasting zou over een periode van drie jaar worden ingevoerd volgens Yahoo! News, te beginnen met 10% volgend jaar, daarna stijgend naar 20% en uiteindelijk naar 30%. De belasting zou naar verwachting in 10 jaar tijd ongeveer $3,5 miljard opleveren.

Critici van de voorgestelde belasting beweren dat de crypto-miningindustrie oneerlijk hard wordt geraakt. Tom Mapes, directeur energiebeleid bij de Chamber of Digital Commerce, vertelde Yahoo News: "Ze zoeken manieren om ons te belemmeren. Dit is gewoon een manier om een industrie aan te vallen die ze niet ondersteunen."

Bitcoin mining wordt momenteel geschat op 0,9% tot 1,7% van het totale elektriciteitsverbruik in de Verenigde Staten.

"Het is nog niet duidelijk wat de economische voordelen van deze activiteit zijn", ze zegt de econoom van het Witte Huis verder over cryptocurrency. "Tegelijkertijd zijn er zorgen over het risico voor de financiële stabiliteit en zeker de milieukwesties."

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...