Amerikaanse senator: ‘Bitcoin is goed voor economie én milieu’

De Amerikaanse senator Ted Cruz is van mening dat bitcoin en bitcoin mining goed zijn voor twee dingen: de economie en ook het milieu.

Bitcoinmining

De controversiële politicus deed deze uitspraken op het Texas Blockchain Summit. Hij stelt dat bitcoin welvaart genereert en ook het milieu ten goede komt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Als je naar het milieu kijkt, is vervuiling direct verbonden met armoede. Hoe armer een community is, hoe vuiler de energie is die ze produceren. Als je in een gloednieuwe Tesla rijdt, is dat geweldig. Maar als je het geld niet hebt om er een te betalen, helpt het niet.”

De Republikein vervolgt:

“Wat bitcoin ook opwindend maakt, is dat dat we hier met een evenement vol ondernemers zijn. Het is een plek vol mensen die voor hun gezin zorgen. En die welvaart is ook netto positief voor het milieu.”

Volgens Cruz is het minen van cryptovaluta een “groot netto pluspunt” voor de wereld waarin we leven, omdat het de opwekking van hernieuwbare energie stimuleert. “Het slurpt ook energie op die anders verspild zou worden.

“Er komen veel hernieuwbare energiebronnen beschikbaar, wat erg belangrijk voor het milieu. Ik denk dat het een groot pluspunt is voor het milieu om gestrand aardgas productief te kunnen gebruiken.”

Energieopwekking en regulering

Niet alleen qua energieopwekking, maar ook qua distributie en regulering van elektriciteit ziet de senator een voordeel:

“Bitcoin miners hebben de mogelijkheid om onmiddellijk in of uit te schakelen. Als er op enig moment een stroomtekort of een -crisis is, of het koude winter of andere natuurramp waarbij de capaciteit voor stroomopwekking uitvalt, creëert dat het vermogen om die energie ogenblikkelijk te verschuiven om het terug op het net te zetten.”

In de praktijk gebeurt dit ook al. Bitcoinbedrijven kregen zelfs uitbetaald om níet te minen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsmining