Senator VS stemt in met Yellen: ‘Het gaat slecht aflopen met Bitcoin’

396 totale weergaven

In de Verenigde Staten is Bitcoin, helemaal vergeleken met Nederland, steeds vaker onderwerp van het publieke debat. Gisteren werd maar als te meer duidelijk dat er twee kampen ontstaan: senators die kansen zien, en de meer traditionele huiverige politici. Gisteren deed Elizabeth Warren een duit in het zakje: "Bitcoin is speculatief en het gaat er slecht mee aflopen."

Bitcoin en senators

Gisteren was Democraat Elizabeth Warren te gast bij de televisieshow Squawk Box. Haar werd gevraagd wat ze vind van de eerdere uitspraken van de nieuwe minister van Financiën Janet Yellen. Zij vindt Bitcoin namelijk 'een speculatieve asset'. Ook is Yellen voorstander van unrealized gain tax, wat ook invloed heeft op de cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De host vroeg of Warren het eens is met de uitspraak 'dat Bitcoin van nature speculatie is, en dat het slecht gaat aflopen.

De reactie was kort en bondig: "Ik denk dat Janet Yellen een enorm slimme vrouw is. Het gaat verkeerd aflopen met bitcoin. Ik denk dat Yellen geen ruimte heeft overgelaten voor ambiguïteit."

Met die laatste uitspraak bedoelt ze dat de mening van yellen maar op één manier kan worden geïnterpreteerd. Yellen is glashelder, en Warren is dat ook.

Senator Warren is van mening dat Bitcoin "issues" veroorzaakt rondom de bescherming van consumenten en het witwassen van geld. Yellen noemde het ook buitengewoon inefficiënt is voor het uitvoeren van transacties. Ironisch genoeg kreeg het betaalsysteem van de Amerikaanse centrale bank FedWire nog geen dag later kuren, waardoor er uren lang geen betalingen gedaan konden worden.

Reactie vanuit Wyoming

Door de uitspraak van Warren, is op Twitter de strijd geopend. Republikein Cynthia Lummis, eveneens een senator, opent het vuur, zoals te lezen is in bovenstaande tweet:

"Innovatie staat inherent aan speculatie. Als we wegkijken, gaan we het missen. En andere landen zullen de voordelen halen uit de financiële innovatie, wat de plek van Amerika in de wereld zal doen afnemen."

Lummis is overduidelijk een Bitcoiner. Ze deed zelfs mee met de LaserRayUntil100k-meme. Ze noemde bitcoin eerder al een belangrijke asset voor de lange termijn en ze heeft naar eigen zeggen al sinds 2013 bitcoin in bezit.

In Nederland is Bitcoin nog niet echt doorgedrongen in het politieke en publieke debat. Mahir Alkaya (SP) zet zich in voor meer diversiteit in de financiële markt, en benadrukt daarbij het belang van Bitcoin. ThierryB Baudet heeft zich wel eens uitgelaten over een bitcoin standaard. Tegelijkertijd stemt het gros van de Tweede en Eerste Kamer in met de draconische AMLD5-wetgeving die vanuit Europa is over komen waaien.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Amerika