Senator VS stemt in met Yellen: ‘Het gaat slecht aflopen met Bitcoin’

In de Verenigde Staten is Bitcoin, helemaal vergeleken met Nederland, steeds vaker onderwerp van het publieke debat. Gisteren werd maar als te meer duidelijk dat er twee kampen ontstaan: senators die kansen zien, en de meer traditionele huiverige politici. Gisteren deed Elizabeth Warren een duit in het zakje: "Bitcoin is speculatief en het gaat er slecht mee aflopen."

Bitcoin en senators

Gisteren was Democraat Elizabeth Warren te gast bij de televisieshow Squawk Box. Haar werd gevraagd wat ze vind van de eerdere uitspraken van de nieuwe minister van Financiën Janet Yellen. Zij vindt Bitcoin namelijk 'een speculatieve asset'. Ook is Yellen voorstander van unrealized gain tax, wat ook invloed heeft op de cryptomunt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De host vroeg of Warren het eens is met de uitspraak 'dat Bitcoin van nature speculatie is, en dat het slecht gaat aflopen.

De reactie was kort en bondig: "Ik denk dat Janet Yellen een enorm slimme vrouw is. Het gaat verkeerd aflopen met bitcoin. Ik denk dat Yellen geen ruimte heeft overgelaten voor ambiguïteit."

Met die laatste uitspraak bedoelt ze dat de mening van yellen maar op één manier kan worden geïnterpreteerd. Yellen is glashelder, en Warren is dat ook.

Senator Warren is van mening dat Bitcoin "issues" veroorzaakt rondom de bescherming van consumenten en het witwassen van geld. Yellen noemde het ook buitengewoon inefficiënt is voor het uitvoeren van transacties. Ironisch genoeg kreeg het betaalsysteem van de Amerikaanse centrale bank FedWire nog geen dag later kuren, waardoor er uren lang geen betalingen gedaan konden worden.

Reactie vanuit Wyoming

Door de uitspraak van Warren, is op Twitter de strijd geopend. Republikein Cynthia Lummis, eveneens een senator, opent het vuur, zoals te lezen is in bovenstaande tweet:

"Innovatie staat inherent aan speculatie. Als we wegkijken, gaan we het missen. En andere landen zullen de voordelen halen uit de financiële innovatie, wat de plek van Amerika in de wereld zal doen afnemen."

Lummis is overduidelijk een Bitcoiner. Ze deed zelfs mee met de LaserRayUntil100k-meme. Ze noemde bitcoin eerder al een belangrijke asset voor de lange termijn en ze heeft naar eigen zeggen al sinds 2013 bitcoin in bezit.

In Nederland is Bitcoin nog niet echt doorgedrongen in het politieke en publieke debat. Mahir Alkaya (SP) zet zich in voor meer diversiteit in de financiële markt, en benadrukt daarbij het belang van Bitcoin. ThierryB Baudet heeft zich wel eens uitgelaten over een bitcoin standaard. Tegelijkertijd stemt het gros van de Tweede en Eerste Kamer in met de draconische AMLD5-wetgeving die vanuit Europa is over komen waaien.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Amerika

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer