Amerikaanse staten beginnen onderzoek naar Genesis

Het volgende bedrijf in de industrie wordt stevig onder de loep genomen in de Verenigde Staten. Cryptobank Genesis wordt onderzocht in verschillende staten in het land.

Het gaat om Genesis Global Capital. Toezichthouders en regelgevers komen in actie na de ineenstorting van FTX. De vraag is wat de onderzoekers kunnen doen, of wat ze gaan vinden.

Genesis Capital is een dochterbedrijf van Digital Curreny Group. Ook heeft het banden met Genesis Trading. Het bedrijf biedt bedrijven om grote hoeveelheden (bitcoin) te lenen. En daar zit het probleem. Na de onrustige markt in 2022 kwamen steeds meer verhalen boven van bedrijven die onverantwoord beleid voeren.

Volgens Barron’s komt het onderzoek naar Genesis uit Alabama. Het hoofd van de effectencommissie in de staat geeft aan dat er meerdere staten bij zijn betrokken, maar hij noemde ze niet bij naam. Joseph Borg onderzoekt welke verbindingen er zijn tussen verschillende bedrijven in de wereld van cryptocurrency.

En die zijn er veel. Digital Currency Group heeft in veel bedrijven een vinger in de pap. Daarnaast lopen er tal van (krediet)lijnen door de gehele industrie heen.

Industrie heeft last van FTX

FTX groeide sinds 2019 in rap tempo uit tot een van de populairste merken in de wereld van cryptocurrency. De snelle opkomst van directeur Sam Bankman-Fried en consorten zorgde voor een grote stroom aan investeerders én klanten.

Op dit moment zijn er echter miljarden kwijt, is Bankman-Fried geen directeur meer en kunnen klanten geen geld meer opnemen bij FTX.

De onrust in de markt komt niet alleen voort uit sentiment. Eerder dit jaar was er ook een reeks aan faillissementen in de industrie. FTX ging ten onder mede door het verdoezelen van klantenfondsen. Ook was het erg kwetsbaar door de manier waarop ze met hun eigen token omgingen. Laatstgenoemde

Het is nu de vraag welke bedrijven de huidige financiële klappen niet meer te boven kunnen komen. Genesis Capital staat voorlopig nog, maar kan dus wel rekenen op een flink onderzoek van de Verenigde Staten.

Het doel van Genesis Capital lijkt helder: overeind blijven (met een kapitaalinjectie, bijvoorbeeld) zonder een faillissementsprocedure.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...