SEC voorzitter Gensler: “Bitcoin is de enige crypto die als grondstof kwalificeert”

Gary Gensler, het hoofd van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), herhaalde op maandag dat Bitcoin de enige crypto is die als grondstof kwalificeert. In gesprek met Jim Cramer tijdens CNBC’s Squawk Box op maandag 27 juni zei Gensler dat veel cryptocurrency’s eigenschappen van een effect hebben en dat Bitcoin de enige is die hij publiekelijk als grondstof wil kwalificeren.

Grayscale spot bitcoin ETF

`De uitspraken van Gensler zorgden er ook voor dat het debat rondom de Amerikaanse spot Bitcoin ETF nieuw leven werd ingeblazen. James Seyffart, een ETF-analist bij Bloomberg Intelligence, geeft aan dat de uitspraken positief zijn voor Bitcoin, maar waarschijnlijk niet genoeg voor de goedkeuring van de Grayscale spot Bitcoin ETF.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De deadline voor de SEC om op de aanvraag van Grayscale te reageren staat op volgende week. Er is een kleine kans dat ze groen licht krijgen, maar de meeste experts verwachten er na alle afwijzingen van de afgelopen jaren weinig van. Eric Balchunas van Bloomberg maakte vergelijkbare opmerkingen. Balchunas geeft aan Grayscale een kans van ongeveer 0,5 procent te geven voor de toestemming van de SEC.

Positief voor bitcoin

Opvallend is dat Gary Gensler het in zijn uitspraak niet over Ethereum had. Op Twitter ontstonden daarom meteen de geruchten dat Ethereum in de toekomst mogelijk als effect aangemerkt kan worden. Dat heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor de koers, aangezien dit betekent dat beurzen Ethereum niet zomaar mogen noteren. Als alle andere cryptocurrency’s behalve Bitcoin als effect kwalificeren, dan kan de markt daardoor een flinke knauw krijgen.

Voor Bitcoin is dit echter positief, aangezien het investeerders zekerheid geeft over de status van de grootste munt van de markt. De Bitcoin koers reageerde overigens niet positief op de uitspraken van Gensler, want voor de afgelopen 24 uur noteert Bitcoin een min van 1,73 procent. De koers staat momenteel op 20.852 dollar en bungelt daarmee net boven de magische grens van 20.000 dollar.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....