Amerikaanse toezichthouder vraagt om hulp rondom bitcoin

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vraagt hulp voor het beleid rondom bitcoin en cryptocurrency’s.

Corey Frayer moet de toezichthouders gaan adviseren. Frayer is een oude bekende in dit financiële wereldje in de VS en hielp onder andere het House Financial Services Committee en hij was ook lid van de Senate Banking Committee. Iemand met ervaring dus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De SEC is in het leven geroepen om ‘markten te reguleren en beleggers te beschermen’. Zij bepalen bijvoorbeeld welke fondsen wel of niet in Amerika mogen starten. Dat was in 2021 (en ook in dit nieuwe jaar) een belangrijk thema voor de SEC.

Bitcoin en cryptocurrency als geheel blijven ook een hot topic in de Verenigde Staten. Zij moeten er ook dit jaar op toezien dat alles volgende regeltjes loopt. Met een constant groeiend ecosysteem en een wildgroei aan tokens is dat nog een hele kluif.

Gary Gensler is sinds april 2021 de nieuwe voorzitter van de SEC en het is aan hem om de industrie rondom bitcoin en cryptocurrency de goede kant op te duwen.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsSEC

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...