Amerikaanse wetgevers verhogen druk op crypto-mixers en privacy munten in strijd tegen Noord-Koreaanse activiteiten

Drie Amerikaanse senatoren hebben een brief gestuurd naar het Witte Huis en het Ministerie van Financiën, waarin zij oproepen tot maatregelen tegen de inzet van cryptocurrency door Noord-Korea. Het land zou onder andere haar nucleaire programma financieren en sancties ontwijken met behulp van bitcoin/crypto. Dit verhoogt de druk op de zogenaamde crypto-mixers en privacy coins, instrumenten die de anonimiteit van digitale transacties verbeteren.

In hun brief, zoals gerapporteerd door The Wall Street Journal op 4 augustus, vroegen de senatoren aan de regering van president Biden om meer informatie te geven over hoe de Verenigde Staten van plan zijn om de illegale inzet van digitale activa door de Democratische Volksrepubliek Korea aan te pakken. Volgens de brief zijn Noord-Koreaanse hackers naar verluidt verantwoordelijk voor de diefstal van meer dan $3 miljard aan crypto sinds 2018, waarvan de fondsen worden gebruikt voor het raketprogramma van het land.

Er zijn meerdere berichten in het nieuws geweest over hackers verbonden met Noord-Korea, die verantwoordelijk zouden zijn voor de diefstal van miljarden dollars aan crypto. Soms maken ze daarbij gebruik van mixers in een poging om fondsen te verbergen voor de autoriteiten. In november 2022 plaatste het Amerikaanse Ministerie van Financiën, Office of Foreign Assets Control, Tornado Cash op de sanctielijst vanwege zorgen over het gebruik van crypto voor de financiering van het nucleaire programma van Noord-Korea.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...