Amerikanen kopen Duits bitcoinbedrijf Specter

Bitcoin custodian Swan neemt het Duitse Specter Solutions over voor een onbekend bedrag. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf bekend. Specter is een specialist in het zelf bewaren van je private keys, hun gelijknamige desktop wallet is vrij bekend onder bitcoiners.

Swan gaat het Duitse bedrijf onderbrengen onder de nieuwe divisie Specter Labs, zo kondigt men op Twitter. Samen gaan ze werken aan 'open source en privacygerichte tools' zodra bitcoiners hun bezit in eigen beheer kunnen bewaren. Zonder tussenkomst van een derde partij zoals een bank, beurs of broker.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is onbekend hoeveel klanten Swan heeft, CEO Cory Klippsten is een zeer uitgesproken figuur op sociale media. Swan wil uiteindelijk 10 miljoen klanten gaan bereiken met zijn diensten, in eerste instantie in thuisland Amerika. Ze richten zich niet alleen op particulieren, maar ook op bedrijven, trustkantoren, financiele en fiscale adviseurs. Met Specter Labs richten ze zich zowel op de absolute beginner maar ook de zeer ervaren bitcoiner die zijn schaapjes al op zijn droge heeft.

Men belooft dat Specter open-source blijft zonder ingebouwde know-your-customer-verplichtingen en de privacy van gebruikers wordt gewaarborgd, zo zegt men. De Spectre desktopwallet blijft een open source-project onder de bestaande MIT-licentie.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwswallet

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...