‘Amerikanen kopen met steuncheque eerder Bitcoin dan goud’

Miljoenen Amerikanen kunnen rekenen op een $1.400 stimulus cheque. Amerikanen die minder dan $75.000 per jaar verdienen komen in aanmerking voor het doekje voor het bloeden. Een groot deel van de begunstigden zullen zichzelf van eerste levensbehoeftes moeten voorzien met deze sigaar uit eigen doos.

Een ander deel, die het iets breder heeft gaat mogelijk met bitcoin (BTC) aan de haal. Dat blijkt uit een enquête van Mizuho Securities. Dat meldt MarketWatch.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dollars naar bitcoin? 

Het gaat om een kleine rondvraag van Mizuho Securities, 235 ondervraagden deelde hun mening en zij geven aan dat en groot gedeelte van dit geld uiteindelijk richting BTC en aandelen zal gaan.

Er komt in totaal zo’n $380 miljard aan stimulus cheques naar de Amerikanen die het minste verdienen. In totaal is het steunpakket $1,9 biljoen waard. Het is wel vaker onderwerp van gesprek: wat gaat er gebeuren als mensen zomaar een relatief groot bedrag gestort krijgen?

Sparen in dollars voor de wat langere termijn is niet handig, dus gaan mensen opzoek naar alternatieve investeringen. Bitcoin en aandelen zijn dan een populaire optie.

Uiteindelijk zijn dit soort onderdelen vooral een leuks gespreksonderwerp, in de praktijk moet blijken wat er gaat gebeuren. Bij de vorige cheques was er een grote toestroom te zien richting bitcoin beurzen als Coinbase.

De interesse in bitcoin groeit gestaag. Banken als Goldman Sachs zijn door de interesse van klanten ook overstag gegaan.

Onderzoek

Terug naar het onderzoek van Mizuho: 20% van de ontvangers willen tot wel 20 procent van hun toekomstige ‘gratis’ dollars in bitcoin of aandelen. Een opmerkelijk detail is dat ook in deze kleine enquête bitcoin populairder is dan aandelen.

Analisten Dan Dolev en Ryan Coyne geven uitleg: ”Bitcoin heeft de voorkleur van veel van de ontvangers van deze stimulus cheques.” Volgens de werknemers van Mizuho kan dit oplopen tot $25 miljard aan extra vermogen richting BTC.

De eerste Amerikanen hebben naar verluidt al hun cheque ontvangen.

'Amerikanen kopen met steuncheque eerder Bitcoin dan goud'
Lees meer over:
Amerika

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!