Goldman Sachs overstag: handel in Bitcoin populair onder klanten

Klanten van Goldman Sachs tonen steeds meer interesse in de handel in bitcoin (BTC). De grote Amerikaanse bank besloot recentelijk weer te starten met hun bitcoin handelsdesk, en dat lijkt te werken.

Het bedrijf is opzoek naar manieren om te voldoen aan de vraag van hun klanten, zegt John Waldron tegenover Reuters. De chief operating officer geeft aan dat Goldman Sachs informatie gaat winnen bij hun klanten om hun bitcoindiensten zo goed mogelijk in te richten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Groeiende interesse in bitcoin

Goldman Sachs had tot voor kort weinig met bitcoin. Werknemers van de bank zullen er intern ongetwijfeld wel eens over gepraat hebben, maar het bleef lang stil. Met de recente koersstijgingen en de algemene groeiende interesse in bitcoin lijkt de grote bank overstag.

Zij willen ook geld verdienen aan deze industrie en zijn weer begonnen met de handel in bitcoin futures.

Volgens Matt McDermott, directeur van de afdeling digitale assets bij de bank, heeft zo’n 40% van de investeerders bij Goldman Sachs op zijn minst een beetje BTC.

Naast een handelsdesk is Goldman Sachs naar verluidt ook bezig met een bitcoin exchange-traded fund (ETF) en ook bouwen ze aan een manier om bitcoin voor hun klanten op te kunnen slaan. Waldron noemt de huidige pandemie een katalysator voor online aankopen, en dat is goed nieuws voor een valuta die volledig digitaal is en wereldwijd beschikbaar is.

Goldman Sachs opende in 2017 al een trading desk voor bitcoin, maar kort daarna stortte de prijs in elkaar.

Concurrentie

Goldman Sachs is niet de enige. Waar in 2017 en 2018 veel banken en andere grote financiële instituten niets van bitcoin moesten hebben, is dat nu wel anders. De bedrijven struikelen over elkaar heen om ook ‘iets’ met bitcoin te doen.

In Amerika, maar zeker ook in andere delen van de wereld, groeit het besef dat bitcoin een bijzondere asset is. Eentje die, als het door blijft groeien en de belofte inlost, op termijn dé wereldreservemunt wordt.

Als die kans zich voordoet (al is het een kleine kans) dan kun je maar beter zorgen dat je er ook bij bent. Dat proces lijkt nu gaande in de kringen van bankdirecteuren. Zij zijn echter niet uit op een compleet nieuw systeem of andere motieven, de meesten willen gewoon keihard verdienen én hun macht niet verliezen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)