Bitcoin koers schiet naar $51.000 na goedkeuring Amerikaanse senaat voor steunpakket $1.9 biljoen

1213 totale weergaven
|

De bitcoin koers bereikte vandaag weer eens de $51.000 en de Amerikaanse Senaat zet het licht op groen voor een nieuw steunpakket van $1.9 biljoen. Nieuw geld in omloop brengen lijkt de enige manier om de economische malaise nog enigszins te verzachten.

Even voor het perspectief: het steunpakket van $1.9 biljoen is grofweg twee keer groter dan de totale marktomvang van bitcoin. Wat natuurlijk weer ruimte geeft aan onze favoriete digitale munt om verder te groeien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Biden: steunpakket is noodzakelijk

Het gaat wereldwijd niet goed met de economie en dat heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus dat de wereld al een jaar in zijn greep heeft. De handel staat op sommige plekken volledig stil en dat is niet goed voor de werkgelegenheid.

Om de pijn nog een beetje te verzachten en de ontstane gaten op te vullen wordt er op grote schaal geld geprint om bedrijven en individuen in nood te ondersteunen. Het nieuwe steunpakket van $1.9 biljoen is volgens Biden een belangrijke stap in de goede richting.

Hiermee kiest Amerika duidelijk voor het verder uithollen van de dollar om in ieder geval de economie maar overeind te houden. Hoe dat op de lange termijn gaat uitpakken weet niemand, al verwacht ik persoonlijk weinig goeds, maar de politiek moet heden ten dage vooral dealen met problematiek op de korte termijn.

Waarom is het steunpakket bullish voor bitcoin?

Steunpakketten hebben in het verleden laten zien dat ze in staat zijn om de stress op de financiële markten op de korte termijn te verminderen. Wat weer als gevolg heeft dat mensen gaan kijken naar assets en investeringen voor de lange termijn, waaronder bitcoin.

Het eerste grote steunpakket voor de coronaperikelen kwam in april van 2020 en kort daarna begon de bull run waar we vandaag nog steeds volle bak inzitten. Zowel de aandelenmarkten als bitcoin hebben flink geprofiteerd van de oeverloze geldprinterij.

Zelf ben ik pertinent tegen geldprinterij omdat het in mijn ogen de problemen op de lange termijn alleen maar erger maakt. Helaas horen faillissementen nu eenmaal bij het leven en hebben ze zelfs een belangrijke functie. Als je niet meer failliet kunt gaan, dan brengt ondernemen geen risico meer met zich mee en zou iedereen wel een eigen bedrijf hebben.

De mogelijkheid om failliet te gaan zorgt bij de meeste ondernemers voor de juiste druk om te presteren en goede producten of diensten te leveren. Haal je die mogelijkheid weg door het printen van geld, dan vernietig je op de lange termijn de waarde van je munt, maar creëer je ook veel zombie-bedrijven. Gelukkig is er nu bitcoin en is fiatgeld gedoemd om te verdwijnen.

Lees meer over:
Amerika

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....