Amerikanen kunnen huis nu ook financieren met bitcoin

953 totale weergaven

Fintechbedrijf Milo maakt een nieuw product bekend: cryptohypotheken. Ze willen de boeken in al de eerste (Amerikaanse) aanbieder van hypotheken voor bitcoinbezitters.

Bitcoin hypotheek

Milo is een bedrijf dat allerlei financiële oplossingen aanbiedt. Nu willen ze het mogelijk maken dat Amerikanen vastgoed kunnen kopen met hun cryptovaluta als onderpand.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf staat bekend vanwege haar diensten op het gebied van digitaal bankieren. Nu breiden ze dus uit naar digitale activa, zo is te lezen in het persbericht. Daarmee zitten ze Ledn op de hielen om ‘crypto mortgages’ aan te bieden.

Klanten kunnen hun bitcoin inleggen als onderpand voor de aankoop van onroerend goed. Het gaat om een cryptohypotheek met een lage rente van 30 jaar. Met deze oplossing kunnen klanten hun bitcoin blijven aanhouden, om tegelijk ook vastgoed te kunnen kopen.

Vandaag de dag moet je (doorgaans) óf jouw bitcoin omzetten naar fiatgeld óf jouw huis daadwerkelijk afrekenen met bitcoin. Met de dienst van Milo kunnen klanten 100% van hun aankoop financieren zonder aanbetalingen in dollars te hoeven doen. Ook moet het makkelijker zijn dan het afsluiten van een conventionele hypotheek.

Nieuwe producten

Het nieuwe cryptoproduct is het afgelopen jaar ontwikkeld en ze hopen het begin 2022 voor de meeste klanten aan te kunnen bieden. Naar verluidt is er al een grote wachtlijst met klanten die er graag voor in aanmerking willen komen.

“Klanten verwachten dat we met innovatieve oplossingen komen om krediet te verlenen aan miljoenen consumenten. De bestaande opties om als cryptoconsumenten toegang te krijgen tot kredieten levert hen onbedoelde belastingverplichtingen op of alternatieve kosten als hun crypto stijgt in waarde.”

Het zijn bekende verhalen: mensen die in 2014 een huis kochten met bitcoin, om vervolgens de de prijs van (hun verkochte) bitcoin door het dak te zien gaan.

Vorige maand brak Ledn het nieuws met een soortgelijke dienst voor Amerikaanse klanten.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws