Analist: bitcoin gaat goud verslaan

Bitcoin breekt deze vrijdagmiddag door de $21.300 heen en sommigen analisten zijn positief gestemd over de toekomstige koers, meldt Cointelegraph. Enkelen denken dat bitcoin goud achterna gaat nu de dollar zwakker staat. Belangrijk is om nu $21.000 te behouden het komende weekend.

bitcoin uurgrafiek, bronnen: Cointelegraph/Trading View
bitcoin uurgrafiek, bronnen: Cointelegraph/Trading View

Bitcoin koersrange

Ondanks onrust op de cryptomarkt door de faillissementsaanvraag van Genesis, blijft bitcoin het relatief goed doen, waarbij een analyse van de orderboeken $23.000 als volgende weerstand geldt. Probleem is echter dat de orderboeken boven de $23.000 en onder de $18.000 zeer dun zijn. De huidige range ligt tussen de niveaus, en tot die tijd verandert er weinig tot niets aan het marktsentiment.

Kijken we technisch naar de korte termijn, denkt de Nederlandse handelaar en analist Crypto Ed dat de bitcoin op weg is naar $21.500 met een neerwaarts niveau van $19.800.

Het gebied rond de $21.400 is belangrijk voor collega-handelaar CJ, die Twitter-volgers vertelde dat dit een geschikte plek zou zijn om een longpositie te openen.

Dat denkt collega-analist Michaël van de Poppe ook, het breken van $21.250 tot $21.400 is van levensbelang om naar nieuwe hoogtes te gaan.

Goud

Anderen trekken een vergelijking met goud, en bitcoin kan wel eens een inhaalslag maken. Volgens onderzoeker en data-analist James V. Straten kan bitcoin het gat met goud gaan dichten. Relativering: de bitcoinmarkt is slechts 3,22% van de totale goudmarkt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...