Genesis Global vraagt uitstel van betaling aan

Het hing al lang in de lucht, maar nu is de kogel door de kerk. Geldverstrekker Genesis heeft donderdag een zogenaamde Chapter 11 procedure aangevraagd. Dat is een soort uitstel van betaling. Het proces van herstructurering gaat van start.

Genesis

In een persbericht schrijf de dochteronderneming van de Digital Currency Group (DCG) het volgende: “Een herstructurering biedt de meest effectieve manier om activa te behouden en het best mogelijke resultaat te creëren voor alle belanghebbenden van Genesis.”

Het bedrijf zegt dat het meer dan $150 miljoen aan contanten bij de hand heeft. Dit zou “voldoende liquiditeit” zijn om de herstructurering te financieren.

Het Chapter 11-verzoekschrift is ingediend in het zuidelijke district van New York. Het zou gaan om Genesis Global (de holding) en de twee lending subsidiaries Genesis Global Capital en Genesis Asia Pacific. Deze twee partijen zijn bekend in de markt vanwege haar leenconstructies.

In de verklaring schrijft Genesis dat het erg veel last had van de ondergang van Three Arrows Capital en de malaise bij FTX.

De documenten bevatten een lijst van de belangrijkste schuldeisers. Het gros is naamloos en er staan geen bekende namen tussen de wél nader genoemde crediteuren. Gisteren reageerde Bitvavo al op het nieuws van vandaag. Zij weigerde eerder een deal van zo’n 70% van hun tegoeden. Bitvavo heeft als doel om niet een deel, maar de volledige 280 miljoen euro terug te krijgen van Genesis.

Andere dochterondernemingen

Een woordvoerder verduidelijkt dat Genesis Global Trading en andere dochterondernemingen gewoon blijven werken. Hoewel de namen erg op elkaar lijken, gaat het dus om andere entiteiten.

Onlangs kwam moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) in strijd met Gemini en de Nederlandse beurs Bitvavo vanwege renteproducten. Zo komen honderden miljoenen dollars tekort om klantenfondsen terug te betalen.

Gemini stopte met het Earn-programma en wilde dat CEO van de DCG terugtrad, terwijl Bitvavo een voorstel van 280 miljoen euro afwees.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsbroker