Analist: Bitcoin is klaar voor nieuwe all-time high

10736 totale weergaven

Bitcoin is volgens de pseudonieme analist DonAlt klaar om naar nieuwe all-time highs uit te breken, maar heeft daarbij hulp nodig van de aandelenmarkt. Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar op 14 maart zit bitcoin in een zogenaamde consolidatiefase. Die kan de digitale munt nu verlaten, waarna er volgens DonAlt een prijsexplosie kan plaatsvinden voor bitcoin.

Bitcoin zwak vergeleken met aandelen

Wat op dit moment opvalt aan bitcoin, is dat de digitale munt zwak presteert ten opzichte van de traditionele financiële markt. Aandelen deden het vorige week prima na de positieve inflatiedata uit de Verenigde Staten, maar bitcoin bleef achter.

Maar volgens DonAlt is er nog geen reden voor zorgen, omdat bitcoin de week wist af te sluiten boven een cruciaal steunpunt in de grafiek. Hij gelooft echter wel dat de koersactie van bitcoin op dit moment sterk afhankelijk is van de kracht van de S&P 500.

“Als de S&P opnieuw aan een zonne-run (stijging) kan beginnen en bitcoin op dit niveau sluit (65.500), dan kan het weleens de goede kant op gaan. Maar dat is sterk afhankelijk van de S&P 500 op dit moment”, aldus de analist.

Belangrijke week voor bitcoin

Na de zwakke koersprestaties van afgelopen week, is het dus belangrijk dat bitcoin zich de komende dagen weet te herpakken. Als bitcoin opnieuw een zwakke koersweek tegemoet gaat, dan is het lastig om nog te verkopen dat we in een bullmarkt zitten.

Dan is de pauze inmiddels zo lang, dat we echt in een tussenfase zitten en kunnen we eigenlijk niet meer over een bullmarkt spreken. Daarvoor ontbreekt het bitcoin op dit moment echt aan momentum.

Volgens DonAlt hangt dat dus af van de S&P 500. Als de Amerikaanse beursindex de komende dagen goed weet te presteren, dan ziet hij bitcoin volgen. Gaat de S&P 500 onderuit? Dan moeten we ons wellicht ook zorgen maken over de bitcoin koers.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....