Analist: bitcoin stijgt naar $30.000 in maand juli

Credible, een analist met 336.500 volgers op Twitter, voorspelde de correctie van bitcoin van 22.000 naar ongeveer 19.000 dollar, om vervolgens aan een explosieve rally te beginnen die ons tot boven de 30.000 dollar moet brengen. De vraag is natuurlijk op welke termijn Credible dat ziet gebeuren en waarom.

Elliot Wave Theorie

Credible is een groot liefhebber van de Elliot Wave Theorie, een benadering van de technische analyse die gebaseerd is op de psychologie van de massa. De huidige bitcoin koers van ongeveer 19.900 dollar komt in ieder geval in de buurt van de Elliot-golf die Credible voorspelde.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als het scenario van Credible uitkomt, dan moeten we rond de 19.000 dollar aan een nieuwe opleving beginnen. Die opleving brengt ons dan volgens zijn analyse tot over de 30.000 dollar. Een scenario dat op dit moment bijna onmogelijk lijkt.

We moeten echter niet vergeten dat we in november nog rond de 69.000 dollar handelden. Vanuit dat perspectief bezien is een opleving naar de 30.000 dollar helemaal niet bijzonder of onmogelijk. Zo zie je maar hoe emoties en maanden van tegenslagen op het gebied van de koers je beoordelingsvermogen kan beïnvloeden.

Correctie naar 19.000 dollar is gezond

In een recente video op YouTube roept de analist dat een correctie van bitcoin naar de 19.000 dollar gezond is, omdat dit het mogelijk maakt om een hoger dieptepunt te printen en dat is bullish. Het is volgens de analyse van Credible een kwestie van tijd voordat we aan een explosieve rally beginnen die ons op de korte termijn tot een koers van 32.000 dollar kan brengen.

"Een correctie naar dit niveau houdt de bullish-telling in tact. Als het na deze correctie en het printen van een hoger dieptepunt lukt om boven de 22.000 dollar uit te breken, dan is het goed mogelijk dat deze correctie een tweede golf was en we een sterkere golf naar boven kunnen verwachten. In dat geval schieten we langs de rode regio en bevestigen we dat we de bodem achter de rug hebben", aldus een positive Credible.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....