Analist: deze ‘raketbrandstof’ kan bitcoin naar $150.000 brengen

11931 totale weergaven

Real Vision analist Jamie Coutts zegt dat de prestaties van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere grote fiatmunten de koers van bitcoin zal beïnvloeden. Op dit moment handelt de DXY – een mandje van fiatmunten tegenover de Amerikaanse dollar – volgens Coutts in een bepaalde range. Als de DXY met 3 procent zou dalen, dan ziet de analist bitcoin aan een gigantische stijging beginnen.

“Een breuk onder de 101 zou raketbrandstof zijn voor bitcoin”, aldus Jamie Coutts.

Raketbrandstof voor bitcoin

In de onderstaande grafiek laat Coutts zien dat de Amerikaanse dollar momenteel wat zwakte vertoont ten opzichte van andere fiatmunten. Dat heeft uiteraard alles te maken met de macro-economische situatie waar momenteel sprake van is.

 

Image

In de Verenigde Staten blijft de inflatie een probleem, terwijl de Eurozone zich mag verheugen op een eerste renteverlagingen van de Europese Centrale Bank (ECB) in juni.

Van de Federal Reserve verwacht de markt nu pas in september de eerste renteverlagingen. Een daling van de DXY zal volgens Jamie Coutts een stijging van de bitcoin koers van 127 procent opleveren.

“Risico-assets houden van een zwakke dollar. De DXY vormt de sleutel voor de cyclus van bitcoin, terwijl het de marktverwachtingen met betrekking tot de liquiditeit inprijst. En die liquiditeit komt eraan.

Image

Kijk naar het niveau van 101/102 voor de DXY. Als dat breekt, dan kunnen we een bitcoin koers van 150.000 dollar zien deze cyclus”, zo luiden de woorden van Jamie Coutts.

Eerder was Coutts nog voorzichtig

Opvallend is dat Coutts eerder nog een tegenovergesteld scenario propageerde op Twitter. In dit scenario sprak hij juist zijn zorgen uit over bitcoin door een sterke Amerikaanse dollar.

Destijds gaf hij aan dat bitcoin weleens naar 50.000 dollar kon terugvallen als de DXY voorbij de 106/107 zou breken.

Dat was echter in de periode dat men zich nog grotere zorgen maakte over de inflatie. Die zorgen zijn nu iets verminderd, ook door wat zwakke data over de Amerikaanse economie.

Opvallend is dat de ECB dus veel eerder zijn renteverlagingen wil doorvoeren, wat mogelijk goed is voor de Amerikaanse dollar. Lagere rentes op de euro zullen investeerders laten overstappen naar de dollar. Wat dat betreft hangt er nog een hoop onzekerheid om deze scenario’s heen.

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....