Analist: Nieuwe bullmarkt bitcoin komt er sowieso

The Rational Root is een Nederlandse on-chain analist die het afgelopen jaar furore maakte op Twitter. In korte tijd wist hij een following van ruim 135.000 mensen te verzamelen met zijn sterke analyses. Nu blijkt uit zijn laatste bericht dat hij ervan overtuigd is dat bitcoin niet snel meer richting de dieptepunten van november 2022 zal dalen.

Heb je genoeg bitcoin?

In zijn laatste publicatie vraagt Root aan zijn volgers of zij in de "value zone" genoeg bitcoin hebben gekocht. De afgelopen periode viel bitcoin volgens de analist in een zogenaamde value zone, waarmee hij bedoelt dat bitcoin destijds heel goedkoop was.

Inmiddels is bitcoin door de stijging van ruim 40 procent in 2023 uit die zone gestegen en is er volgens Root geen weg meer terug. Op basis van de woorden van de analist lijkt het erop alsof hij verwacht dat bitcoin vanaf hier vooral de weg omhoog zal vervolgen en zeker niet terugvalt naar de dieptepunten van de bearmarkt van 2022.

Waar deze rally zal eindigen voor bitcoin is lastig te zeggen. Vaak zien we dat de koers in het jaar in aanloop naar de volgende halving stijgt, maar de precieze stijgingen laten zich in het geval van bitcoin vaak lastig voorspellen.

Bitcoin en S&P 500 blijven boven de trendlijn

Op woensdag verhoogde de Amerikaanse Federal Reserve de rente met nog eens 0,25 procent naar de zone van 4,50 tot 4,75 procent. Volgens Root was dit een belangrijk meetmoment voor zowel bitcoin als de Amerikaanse S&P 500 aandelenindex.

Beiden slaagden er uiteindelijk in om boven de in zijn tweet weergegeven trendlijn te blijven. Die trendlijn fungeerde lange tijd als een weerstand voor beide assets, maar is nu doorbroken en dat markeert mogelijk de start van een nieuwe bullmarkt.

Het lijkt op dit moment nog te vroeg om conclusies te trekken. In het verleden zagen we vaker dit soort rally's tijdens bearmarkten. Bijvoorbeeld in de beginjaren van dit millennium tijdens het barsten van de DOTCOM bubbel. Wat dat betreft is het nog wachten op bevestiging, maar de voortekenen zijn meer dan goed te noemen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....